Bora

Odg: Bora

North ARMY je napisao(la):
Cika Boro ja Vam pisem opravdanje za taj dan,nemajte sekiracije bar po tom pitanju. :cool: :cao:
Hvala na razumevanju :ppozdrav: :ppozdrav:

Obracam se s postovanjem cika Boro,samo da Vas pitam da li ste posetili mog"komsiju"Zeravicu u Novom Milosevu koji poseduje nekoliko old tajmera poput vasih?Ja sam bio tamo par puta,stvarno je zadivljujuce.....pozdravljam Vas! :cao:

Farmer Bob je napisao(la):
Obracam se s postovanjem cika Boro,samo da Vas pitam da li ste posetili mog"komsiju"Zeravicu u Novom Milosevu koji poseduje nekoliko old tajmera poput vasih?Ja sam bio tamo par puta,stvarno je zadivljujuce.....pozdravljam Vas! :cao:
Naravno,Čedomir a i njegov pok.otac Milivoj,su moji prijatelji.Muzejska zbirka im je zaista impesivna,i broji više desetina oldtajmera.Hvala ti što si posetio ovu temu :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1283375436[/time]

Pozdrav g.Boro i svima drugima!

Ja sam Bela Bajsar iz Stare Moravice.Ja sam fanatik stare poljoprivredne mašine i do sada nisam mislio da tu u srbiji mogu naći slični ljudi.Do sada sam aktivan član mađarskog foruma-oldtajmer traktori- i - klub kolekcionara stabilnih motora-.
Do sada sam imao jedan stari traktor Allis Chalmers,potpuno isti kao Boro imao,i čini mi se da smo mi pričali preko telefonom u vezi Allisa.Ja kupim stare stabilne motore,imam IHC iz 1928, Hoffer iz 40-ih godina, Aran iz 50-ih i mali Deutz iz 50-ih.I trenutno tražim delove za stare stabilne motore i neispravne nekompletne motore.Tražim delove za Aran,ako neko ima,javi mi se!
Pročitao sam ceo forum, i Aran motor je nemački a ne engleski.Kopija je Deutzovog motora,model MA-914 i delove paše od ovog motora.Imate stvarno lepe traktore i mašine!!!

Ti si majstore bas upucen u masine. Tako i treba, cenimo to...... barem ja. :ppozdrav:

Bela B. je napisao(la):
Pozdrav g.Boro i svima drugima!

Ja sam Bela Bajsar iz Stare Moravice.Ja sam fanatik stare poljoprivredne mašine i do sada nisam mislio da tu u srbiji mogu naći slični ljudi.Do sada sam aktivan član mađarskog foruma-oldtajmer traktori- i - klub kolekcionara stabilnih motora-.
Do sada sam imao jedan stari traktor Allis Chalmers,potpuno isti kao Boro imao,i čini mi se da smo mi pričali preko telefonom u vezi Allisa.Ja kupim stare stabilne motore,imam IHC iz 1928, Hoffer iz 40-ih godina, Aran iz 50-ih i mali Deutz iz 50-ih.I trenutno tražim delove za stare stabilne motore i neispravne nekompletne motore.Tražim delove za Aran,ako neko ima,javi mi se!
Pročitao sam ceo forum, i Aran motor je nemački a ne engleski.Kopija je Deutzovog motora,model MA-914 i delove paše od ovog motora.Imate stvarno lepe traktore i mašine!!!
Pozdrav Bela.Hvala što si posetio ovu temu,i pročitao sve u njoj :cao: Drago mi je da voliš stare traktore i stabilne motore,i vidim ih u tvom profilu,meni su mnogo lepi i zanimljivi ::svaka cast:: Vidim da tražiš delove za Aran,verovatno je benzinac :sta: takvi se ovde ne pojavljuju,davno su izbačeni iz upotrebe.Ali ako takav naleti javljam ti odmah.Mnogi su otišli u staro gvožđe,jer kod nas su Cigani (Romi) išli po selu od kuće do kuće i kupili te dragocene oldtajmere i nosili ih na otpad :zli: Za neki dan ću i ja postaviti ovde slike od mojih stabilnih motora,pa ćeš moći da ih vidiš :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1283538054[/time]

O,hvala na svemu!
Drago mi je što imam kolege koji toliko vole stare mašine kao i ja.Kakve stabilne motore imate Boro?Moj Aran isto takav kao što je snimio Ivan na otpadu.Dizel varijanta,u Jugoslaviji su proizvodili samo dizele,a u nemačkoj imali su i benzince.Moj mali Deutz isto benzinac,jako dragi motor.Evo slike mog Arana.
2pqklk9.jpg

28a8e1l.jpg

2n1w8ix.jpg

:D :D Bela moji stabilni motori ovog tipa su Guldner dizel 13 ks,i Sendling benzinac 4.5 ks,obadva su Nemačke proizvodnje.Imam još Briggs i Straton četvorotaktni benzinac iz 1938 godine,Homelite,četvorotaktni benzinac,i još neke ::namigivanje:: ::namigivanje:: A za Aran dizel i sada ima delova,u Beogradu i negde u Novom Sadu :ppozdrav:

Imam ja na prodaju 2-3 Arana sada pravo da kazem ni ne znam da li su dizel ili benzin ::sramota::

Al koliko sam cuo da su ti motori cudo koliko su dobri?

Hvala!Poznajem te motore obe vrste.Sendling ima tu kod mene za prodaju,samo dizel varijanta.Guldner sam video na slikama, a Briggs isto poznajem,jedan madjarski kolekcionar ima takvog.

Da iskreno kažem u vezi Arana,meni interesuje samo zarđeni motor,ili iz otpada delove posebno.Samo polovne delove dolaze u obzir i to su:uljna pumpa,klipnjača,klip,boš pumpa i dizna.Znam da to teško mogu nabaviti,ali retki su ti tari Arani sa ovakvim oznakom.

Boro,gde ste snimili taj Buldog koji imate u avataru?I da li postoji vec taj traktor?

smedic je napisao(la):
Imam ja na prodaju 2-3 Arana sada pravo da kazem ni ne znam da li su dizel ili benzin ::sramota::

Drago mi je da i tebe vidim ovde,zahvaljujem :ppozdrav: a što se motora tiče verovatno će se javiti kolega Bela :cao: PS-jesi popravio kamion ::namigivanje::
Post je spojen: [time]1283545547[/time]

Uploaded with Imag[URL=http://img248.imageshack.us/i/picture087n.jpg/]

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.useShack.us[/URL]adi i ide :D

Boro da vam se zahvalim na pokazanoj zelji da pomognete u popravci moga traktora i divim se elanu i energiji sa kojom radite.Sobzirom da neznam da postavljam slike na forumu a nisam ni pokusavao,potrudicu se da naucim pa ce te videti mog ljubimca koji sobzirom da ima samo 12KS zahvaljujuci C.T.F.menjacu koji ima neverovatan prenos,bio sam u prilici da izvlacim "nasadjen" 539 pun drva koga pre toga rakovica nije iscupala.(fora je bila u uskim gumama koje su odmah prosekle povrsinski zaledjen sloj zemlje na kome je rakovica samo plesala)Posle tog dogadjaja svi su sa nevericom gledali u mog ljubimca dok sam se ja trudio da budem skroman,cak su i neke price kruzile. Boro pozdeav tebi i svim forumasima :cao:

Bora je napisao(la):
smedic je napisao(la):

Drago mi je da i tebe vidim ovde,zahvaljujem :ppozdrav: a što se motora tiče verovatno će se javiti kolega Bela :cao: PS-jesi popravio kamion ::namigivanje::
Post je spojen: [time]1283513147[/time]

Jako lep traktor.To je najmanji tip od 25 K.S.Da li ste vec reparirali ili stoji tako kako je na slikama?Gde ste nabavili taj nakit?Ja bi želeo kupiti Hoffer,i to je ista priča kao bulldog.Vaš lanz je u super stanju,sve original na njemu 99 %.Čini mi se samo da volan nije njegov,ili nisam video tačno.

Kupujem stare stabilne motore i delove isto,ako neko zna da ima negde i nije neki horibilni novac,javite mi!!!

SIMOVIC je napisao(la):
Boro da vam se zahvalim na pokazanoj zelji da pomognete u popravci moga traktora i divim se elanu i energiji sa kojom radite.Sobzirom da neznam da postavljam slike na forumu a nisam ni pokusavao,potrudicu se da naucim pa ce te videti mog ljubimca koji sobzirom da ima samo 12KS zahvaljujuci C.T.F.menjacu koji ima neverovatan prenos,bio sam u prilici da izvlacim "nasadjen" 539 pun drva koga pre toga rakovica nije iscupala.(fora je bila u uskim gumama koje su odmah prosekle povrsinski zaledjen sloj zemlje na kome je rakovica samo plesala)Posle tog dogadjaja svi su sa nevericom gledali u mog ljubimca dok sam se ja trudio da budem skroman,cak su i neke price kruzile. Boro pozdeav tebi i svim forumasima :cao:
Moj Fend je isto sa 14 ks,ali može dobro da povuče.Izvukao sam Tamića iz kanala,jer Ursus 355 nije uspeo.Svi su se smejali kad sam došao sa mališom,uz malo propinjanja izvukao sam Tamića :haha: :haha:
Post je spojen: [time]1283580483[/time]

Vrlo lep traktor!Na žalost danas ne možemo naći takve traktore skoro nigde,ili ako ima onda vlasnici traži više nego bilo gde u inostranstvo,gde su plate mnogo više nego kod nas.Zato ja bavim sa stabilnim motorima.No nije lako potražiti ni to,jer sam više puta predao oglas u Novosti oglasima, a ljudi nisu znali o čemu je reč.Platio sam ja već za stabilni motor od 10-200 evra,ali cena treba da bude vezano sa motorom i mora da bude što komletnije.Sa IHC motorom imam taj problem,jer ne mogu kod nas naći paljenje za njega.Nema magnet sa rotorom,nego stabilni magnet koji sami ručica ima,i fali mu napojna pumpa.Taj motor je tada u 1920 godine imao pumpa za dovod goriva(petrolej ili benzin) :bravo:
Boro možete par slika ubaciti o vašim motorima? :bravo:

On je jedini Lanc Buldog koji je preostao u Šapcu i široj okolini.Bela ja neznam šta ćeš za IHC da radiš,to paljenje neverujem da ćeš moći naći :nono: Neznam dali si razmišljao o baterijskom paljenju,ako želiš da ti proradi,a pumpa ti i netreba,idi prirodnim padom i sve u redu ::namigivanje:: ::namigivanje:: :ppozdrav:

Da,razumem ja.Isto kao kod nas.Pre dvadeset godina niko nije hteo da kupi stari traktor i motor,bili su i u otpadima,a sad ni delove ne mogu naći.Jeste u pravu ste u vezi IHC,samo tada neće biti originalna i u SAD mogu kupiti od 50-150 dolara tog magneta,no košta prevoz još toliko i gotovo.Ali ako satavim motor sa originalnim delovima i restauriram vrediće iznad 1000 evra,možda i više,jer najbliže ima takav motor u Djendješu u mađarskoj.Tamo ima jedan kolekcionar,koji je i moj prijatelj,on ima oko 80 traktora oko 180 stabilnih motora :D

Kod nas ima malo zaljubljenika u te stare mašine,neznam u čemu je stvar ::lose:: dali je stvar kulture,ili smo mi preskočili neku kariku u odnosu na Mađarsku,Austriju pa i Sloveniju :udri: :udri: Evo slika od danas,ova dva moja stabilna motora.Prvo je Guldner dizel,13ks :cao:

Post je spojen: [time]1283621875[/time]

O,taj Guldner je fantastičan motor.Izgleda da je totalno fabričko sve na njemu.A taj Sendling bi bio lep i redak motor,ali ako dobro vidim fali mu dosta delove,ili ste skinuli već? :sta:
Da li možete mi nabaviti negde livene točkove za kolicu motor,slične kao ispod vašeg motora ima.Potrebbno mi je dve manje,i bilo koliko komada većeg dimanzija.Ne mogu naći nigde u otpadima :udri:

Nazad
Vrh