Bora

Odg: Bora

@marko d,kao prvo hvala ti što si posetio moju temu :ppozdrav: taj traktor Zettelmeyer,nije neki raritet,i ova cena od 6.188 je previsoka i za njhove uslove :nono: Ja imam u kompu preko 30.000 slika,uglavnom starih traktora.Tako da sam viđao i starije verzije Zettelmeyera:D :ppozdrav:
Post je spojen: [time]понедељак, 02. август 2010. 14:12:12 MST[/time]
@Zokidrum,ja sam uglavnom kupovao traktore u lošem stanju :udri: veliki je izazov,od ničega napraviti nešto,i još da ide :haha: :haha: sve je skupo,što treba kupiti.Ja sam se trudio da svaki deo i sklop bude u funkciji,ali ne samo da može da ide ulicom.Ali da nedužim,takve traktore moraš od A do Š da pretreseš.Ulje u motoru menjaču i reduktorima,nezna se šta je,obično su sipali prerađeno svugde :zli: Novo sam kupovao što sam našao,većinu sam pravio iznova itd.Sve sam radio sam,otkud sad znam koliko je to koštalo ::novac:: ::novac::
Post je spojen: [time]понедељак, 02. август 2010. 23:20:58 MST[/time]
Post je spojen: [time]уторак, 03. август 2010. 08:39:44 MST[/time]
@Ivan 533,hvala na poseti i poydrav ya tebe. :D to što me pitaš je relativna stvar .Ja sam mojeg platio 500E,a bolje što nemam sliku,kako je izgledao,jevtinije nemože,jer on je težak od 2.300 do 2.500 kg,zavisi ima li hidrauliku itd.pa vagu kad ga daju dobiju tu negde.Ako je u voznom stanju oko 1.000E ::novac:: ::namigivanje::

Dobro jutro marko!Traktor je dobar i atraktivan,samo u originalu,on nikad njie crveni,a što se fišinog motora tiče,pa to je strašno :zli: NJegov menjač,reduktori i uopšte transmisija,nisu predviđeni za toliki broj obrtaja motora,i pitanje je dana kad će nastati lom ::lose:: ::lose::

Чика Боро,ја сам била код куће више од месец дана (тј. без интернета и међу овцама :osmeh:) и тек сада сам у прилици да прочитам нове моменте у Вашој теми. Нећу Вас много хвалити,јер видим да су други то већ на време и на прави начин учинили,само ћу Вам пожелети да тако наставите и даље :bravo: Поздрав Вама и Вашој породици :cao:

Da pozdravim Masu, dugo je nije bilo i nedostajala nam je... :cvetic:
Bora je napisao(la):
Dobro jutro marko!Traktor je dobar i atraktivan,samo u originalu,on nikad njie crveni,a što se fišinog motora tiče,pa to je strašno :zli: NJegov menjač,reduktori i uopšte transmisija,nisu predviđeni za toliki broj obrtaja motora,i pitanje je dana kad će nastati lom ::lose:: ::lose::

Upravu ste cika Boro 100%, pri tolikom broju obrtaja dolazi do velikog zagrevanja zupcanika i do pucanja istih, kod mene je jedan lik na IMT 558 skarabudzio neki motor od 90ks, izlazio je 57km/h i jednog lepog dana je sve otislo u aut... :haha: :haha: :haha: Ipak je to traktor... ::namigivanje:: Pozz cika Boro :ppozdrav:

Машо добро дошла,и хвала што си посетила ову моју тему.Примећено је да те нема,али нико ништа није рекао о твом нестанку :haha: :haha: Колико си била одсутна,овде има мало неких новости,које си већ прочитала.А похвале,хе хе,па сваком пријају,нисам баш нешто посебно заслужио,али хвала ти пуно.Наврати понекад и овде,свако добро ти желим,и пријатељски поздрављам. :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1281133491[/time]

Чика Боро,значи ли то да је моје одсуство било прекривено велом тајне? :haha: :haha: Слика говори више од хиљаду речи,те ће се вео тајне открити када за који дан окачим слике са свог "путешествија" :osmeh: Велики поздрав :ppozdrav:

Дука,и ви сте мени недостајали :* И драго ми је што сам вас затекла овако сложне и веселе. :ppozdrav:

Машо за мене јесте,разлог твог одсуства са форума,недавно сам сазнао :D Пожури са сликама,немој нас дуго држати у неизвесности :ppozdrav: :haha: :haha:

Pozdrav,evo me opet,nikako da te nadjem na Citroenov forum.Usput evo slike od onih felni,a i motor sam usnimio.Evo i jedno pitanje,da li je Aran slican sa Sliterom,i je li Aran Engleski? :ppozdrav:
66lyyv.jpg
,
28jaaog.jpg
,
65wm8j.jpg
.

Ivane felne su izgleda originalne ::svaka cast:: Aran jeste Engleski,i nema veze sa Šliterom.Aran se proizvodio i u Rijeci,pod nazivom Torpedo :ppozdrav:

A-RAN je navodno skracenica od
Aleksandar Rankovic

to sam davno procitao na hr forumu

He he,Kloki to je neka fora,Aran je Englez,i dobio je ime po istoimenoj pokrajini u Irskoj :cao:

Welcme to North Army!Pa i oni su u pravu,Aran se jedno vreme proizvodio pod tim imenom,kasnije se naziv promenio u Torpedo,a motor isti,u RIJECI,gde se i dalje proizvodi kao Torpedo ::namigivanje::

Ali ti arani su cudo,imaju samo jedan klip a voda im se samo dosipa i radi to godinama i ne bas mali teret,koliki im je samo zamajac. :D

Pozdrav druze Boro. :ppozdrav:

Da Aran je čudo od motora! Jedan klip u horizontali,a ona dva velika zamajca su mu akomulatori snage.On kad se zalaufa,ti zamajci su mu glavni,motor samo pomalo dodaje,a zamajci odrašuju posao,iz tog razloga mala mu je potrošnja goriva.A po snazi,ima čitava paleta od 4 do 15 ks.A to što pravi zabunu kod ljudi,jeste što i danas ima koliko hoćeš tih motora gde piše Aran Rijeka :haha: ::namigivanje::

@Mladene,služili su za pogon svakakvih mašina i uređaja :cao: neki su bili na pokretnim kolima,a neki su bili fiksirani,na betonskom postolju.Mali potrošači,a obavljali velike poslove,pa samim tim štedeo i ::novac::
Post je spojen: [time]1281379519[/time]

o tim motorima boro nema puno da se priča

samo dva pitanja tu mogu da se postave
1. ima li nafte - IMA
2. ima li klipa - IMA
pali i ne misli :ppozdrav:

Nazad
Vrh