Bolesti svinja i njihovo lečenje

Ради и неозел веома добро али стављам дупло због кукуруза. То што кукуруз на око изгледа добро не значи да је квалитетан.
Костомин је витаминско минерални комплекс и стављам 1%, да појачам оно што је у суперу.

Nekada davno Minazel, ali odavno ništa.

Pšenicu smo smanjili sa 10 na 5 po savetu vet. tehničara jer je bilo nekih problema ali sam zaboravio kojih tačno.... Mogu i da izbacim pšenicu a pojačam kukuruz ili ječam ako je do pšenice. Ništa buđavo ne ulazi u skladište samim tim se ne daje tovljenicima.

E jedino repin rezanac nismo probali. Koliko ga dodaš?
20kg na 200kg koliko se sećam, mora da se samelje prethodno jer je u briketima.

Jel' ovo parvo virus?
Imao sam 8 nazimica i podelio sam ih u dve grupe za prasenje.
U prvoj grupi sam imao 5 nazimica i jednu krmacu cini mi se 4-to prasenje po redu, znaci ukupno 6 njih za prasenje.
Od njih 6 imao sam ukupno 38 prasica, sto ne malo vise od 6 po krmaci.

Sada u ovoj turi prasenja imao sam jos one tri nazimice i dve starije krmace koje se nisu jos uvek oprasile.
Od njih 3 jedna je oprasila 9 zivih normalnih prasica a ove dve su po jedno zivo i ovakvih 6-7-8 mumificiranih i mrtvih.
Danas sam vise citao o parvo virusu i vidim da on smanjiva plodnost, bude mali broj prasica.
Jel moguce da je ona prva grupa nazimica bila zarazena parvo virusom iako nije bilo mrtvih i mumificiranih prasica, vec se njima odrazilo samo na mali broj prasic?

Jel imao neko iskustva sta dalje?
U planu mi je da krenem da vakcinisem krmace od Parvo virusa kako bi sprecio ovo i povecao plodnost ako je moguce.

Vakcinise li neko, kakva su iskustva?
cb341dff21f3cd68f47d6992e049fdb0.jpg

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Jeste parvo. Nisam strucnjak ali imao sam to u praksi. Ima vise stadiuma kad moze da ih zahvati. Nekada u samom pocetku nekad kad su prasad veca. Ja vakcinisem. Dajem vakcinu dok krmaca doji prasad. Od kad sam to poceo raditi nikad se vise nije desilo. Ne znam samo kad se daje nazimicama i nerastu da li moze

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koju vakcinu koristis i koja je cena?
Mora li odmah da se upotrebi ili moze da stoji duze?
Jesi li primetio da prase veci broj prasica od kada koristis nego ranije?
Procitao sam da utice na plodnost da prase mali broj prasica.

Ja dajem 90 dan kad je suprasna coli clos,100 dan parvoruvax, svaka tri meseca ceo zapat krmaca vakcinisem prrs,I tako vec tri godine. POSTO sam pre toga bio najebao

I kod tebe se desilo ovako?
Koja je cena vakcine i mora li odmah da se iskoristili ili moze da stoji duze?

Coli clos oko osam hiljada,parvoruvax 4500,prrs 10 doza 2600, stavim u frizider,kad nacnem I nepotrosim sve,zalijem voskom,moze tako da prodje

Nazad
Vrh