Bolesti svinja i njihovo lečenje

Треба ми помоћ, једна свиња ми се да ли, ошугала или шта већ и то баш страшно изгледа. Био ми неки ветеринар јер код нас нема правог ветеринара односно има али само за куце и маце. Дао јој је ивермектин, и ево већ две недеље га чекам да дође да понови терапију. Значи, дође ми, да је кукавну рокнем и однесем у шуму да се лисице и шакали госте. Не могу да је гледам, а не знам како да јој помогнем. Иначе спавају на слами има их троје и само је она награбусила. Ево и слика па ако јој има помоћи хтео сам је за приплод.

Само једна а не остале? Понови ивермектин али да знаш каренца је 28 дана. И реци ветеринару амоксицилин, дексамедазон и витамин ад3е. Немој да је шкартираш. Колико је стара та слама.

Да само она, слама је од прошле године није кисла на њиви, а ни на тавану. Лепа је и жута као дукат. И керовима је простирем и живини.

Нешто је вероватно било у тој слами и тако се унесе у свињац. Не верујем да може канибализам од сламе, обично поједу сламу. Да ли се баш гризу или се ране створе преко ноћи?

Repove su prokrvarili a uši su počeli grickati ali bez posledica. Drvene daske i jedan drveni stub koji imaju i to su drk.li, grizli... čak su i zid počeli da ližu (da mogu i njega bi zagrizli). Uglavnom da su ženske pravile problem, eventualno jedan muški ali ni blizu koliko ono jedno malo govno od svinjčeta. Non stop ide i drka ostale. Grize dok ne proteče krv a onda ni drugima ne treba puno da počnu. Ponekad izguramo dve tri ture, bez problema a ponekad ih uhvati ludilo a ne kontam u čemu je stvar. Hrana uvek ista (Patent + naše sirovine). Uvek im je čisto, prostor nije mali, sveža voda, temperatura jeste veća leti ali sad nije vruće pa se grizu. Rešimo mi to sa sajlom i sečicama al koji im đavo to me intresuje...

Nazad
Vrh