zeljko_srb
Član
Sad sam zvao veterinara i kaze to se ne zasiva, jodiraj i to je to proci ce za par dana. Neki antibiotik ne mogu da ti dam i nece ti niko dati. Kaze ne diraj nista proci ce to... koga sad da slusam nisam pametan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam 2 problema. prvi je sto se cesu svinje, najvise usi cesu, ali i celo telo. na slici se vide tackice koje imaju po sebi
a drugi je ne svidja mi se kako izgleda rana posle strojenja. drugar koji mi ih je i prodao je ustrojio. nije ranu usivao nista nije sterilisao. ja sam sutradan i sledecih dana prskao rivanol i jod. sada je 5 dan od strojenja, malo je veci otok, a cesto se cesu u predelu rane, otvorila se jos vise. Da li da pustim pa da vidim kakav ce ishod biti,ili da zovem veterniara ili da nesto im dam da se ne zatruju od sepse ili sta znam moze da ih snadje. nov sam u svemu ovome ne znam da li tako treba. hvala
![]()
Valjda jeste,kaslju kao ludi,slabo jedu,oci im natecene,burazer je jedno preklao i sve mu nesto pluca slepljena,tem nemaju,imaju od 25-40kg.
Uzeti su pre 2meseca sa prosekom od 26kg,neki su kao napredovali,neki vrisnuli,neki kost i koza,kaze vet da tu nesto nema pomoci,da je Draxxin bacanje para,pa zato nisam nista radio do sada,ali vidim da je djavo odneo salu i da cu morati jos kupovati za 29-ti Novembar...
To je po mom misljenju napad parazita, tj. u njima ima mnogo parazita koje pokusavaju da izbace a ne mogu. To ti govorim jer sam i ja imao i jos uvek imam tih problema jer krmace nisam cistio i to je moja greska i prasad jos dok sisaju oni se nakupe toga da nema sanse da ih iscistim . Simptomi su isti kao i kod pneumonije i ja sam udarao sve od pneumonije i nista nisam spasao tako da sam krenuo da cistim krmace i to se donekle smanjilo ali nije kako treba jer treba krug da zatvorim. To mi je rekao clan foruma Mile aga i ovom prilikom mu se zahvaljujem. Ti si verovatno kupio te prasice koji su vec zarazeni i moje misljenje je da spasa nema kod onih sto su vec zahvaceni time.