Bolesti svinja i njihovo lečenje

Da li se nekome javljalo da prasetu otekne naduje se uvo i ono počne da krivi glavu zbog toga. Prođe posle 10 dana ali uvo se sparuš skroz. U mom okruženju ima već nekoliko ljudi sa istim problemom.

Meni proletos prvi put,rasecao iscedio jednom se zagnojilo,veterinar mi reče pukne hematom u uvu i treba sačekati da zaraste hematom,posle će kaže samo zarasti.

Послато са PSP3507DUO уз помоћ Тапатока

Uzrok je bakterija klostridija sauvei izaziva apcese gnojne po ispod kože lečenje penicilinima dok ne sazri gnoj unutar apcese proverava se punktiranjem iglom uglavnom pukne samo može da se maze kanforovom masti da brže sazri i provali se

Kolega sa foruma kaže da su mikotoksini. Ja sam hteo da pošaljem na analizu ali nikako nisam sklopio vreme obaveze i klanje jer mora da se zakolje.
Vi koji ste imali problem koji ste u tom vremenu premiks koristili (Proizvođač)?

Tesko je tu odgonetnuti o cemu se radi, jedna istrazivanja pokazuju da se radi o mikrotoksinima pa da vrhu usiju izbiju hematomi koji izazovu upalu uha, druga pak da se radi o manipulativnoj pogresci da se prase hvatalo za uho pa da je izazvalo ostecenje hrskavice, a treca pak da se upala izazove smanjenim imunitetom pa bakterije izazovu upalu. Takve upale su moguce i u humanoj populaciji, posto sam imao kolegu gdje je imao zapaljenje hrskavice, medjutim kod covijeka cim osjeti malo vecu bol reaguje i ide doktoru, da se dalje komplikacije sprijece pa nedodje do toga da se upali hrskavica i da se upali usna skoljka kao kod prasadi, i da ima onakvu reakciju da je usna skoljka napirena u toj mjeri. Nista se nedesava odjednom i u momentu, posto prase nemoze da se zali na pocetne bolove, i da alarmira problem, zato mi vidimo samo zavrsne posledice, kada je bolest uznapredovala do toga da je hrskavica skroz upaljena. A sto se tice hrane krmace su mi u periodu dojenja na Patentovom indy premijum dojne, prasad na biominovom predstarteru i starteru a grover je 3,5 % patentov. A sporadicne upale se znaju desavati i u periodu dojenja, pocetnog odgoja, i na grovru...... tako da tesko je tu razluciti. Ja se malo raspisao. Veliki pozdrav:ppozdrav:

Ako si nama takva mišljenja baš trebaju. Kod mene je bio Ištvan iz Patenta koga sam ja pitao pre godinu ipo dana ili malo više o čemu se radi i on tada nije imao odgovor. Sada pre par dana on je naveliko pričao o tome i tada sam ja shvatio da ovo postaje ili je već postalo problem većih razmera. Što se tiče hrane ja koristim samo patent i nekako se to kod mene javlja posle 20kg najčešće u Groveru ali ne uvek.
Inače prasad ne vučem za uši nikada tako da kod mene taj uzrok odpada. Interesantno je da sam u prošloj godini koristio Biominov absorbens mikotoksina a sada minazel 5kg po toni.

I kod mene je bio Istvan prosle godine nekako u ovom periodu tad mi je bio problem sa grizom repova i usiju u novom obijektu, i jedno od pitanja je bilo i problem oko upale usne skoljke, takodje ni na jedno pitanje nije bio siguran odgovor, ali mi je bio predlozio automatsku ventilaciju i mogu reci da se drasticno smanjilo, mogu reci i iskorijenilo. Sto je najvise zbunjivalo jedna hranilica dva boksa, jedni se grizu drugi miruju. I koji su sadasnja misljenja Istvana ?

Kaže Amoxicilin nekoliko dana u vrat sa strane gde je upala. Uz sve poštovanje ali mislim da nema efekta. Ja probao, jedne lečio druge nisam i nikakva razlika. Lično mislim da sečenje može da pogorša problem jer se otvaraju krvni sudovi kroz koje infekcija može da napadne ceo organizam. Ipak prase nije životno ugroženo da bi preduzimali radikalne mere.
Što se tiče širenja otoka primetio sam da otok počinje iz sredine uveta, nisam siguran da li tada zahvata unutrašnji deo školjke do bubne opne ili ne ali sigurno ne počinje od vrha, kao što su mi veterinari tvrdili. Ovde u mom kraju ja sam jedini koji priča o ovom problemu ostali ili nesmeju ili neće da pričaju o problemu.

- - - - - - - - - -

Zaboravih što se tiče ventilacije kod mene je automatski kontrolisana sredina i grejanje i hlađenje dešava se da kada je prenaseljeno grizu donje delove ušiju liči na nekrozu ali griža je, i vratove sa strane. Repove ne diraju jer ih ja sečem veoma kratko.

Kod mene proletos prvi put,ja2 sekao i pogrešio jedno nisam i prošlo brže,ovima se zagnojilo radili i antibiotici

Послато са PSP3507DUO уз помоћ Тапатока

Imam problem sa pneumonijom kod prasica 15,20 kila, 3 dana i gotovi, veterinari nemaju neko pametno resenje pa me zanima da li neko mozda od vas ima neko iskustvo po pitanju toga. Da li vakcinacija na sisi daje rezultate ili mozda neki siguran antibiotik.

Ja sam imao probleme sa pneumonijom,jel kasljaju ko ludi?idi odmah sa draxinom dok su mali

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh