strile
Član
Da li je moguće da se prejela kukuruza?
Da li je kukuruz sušen u sušari ili je sirov sa klipa?
Da li je kukuruz sušen u sušari ili je sirov sa klipa?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kakvih gubitaka si imao prosle godine?Rale 83 je napisao(la):ni jutros ni veceras nije ni jela ni pila vodu , Koncentrat ne koristim a seno samo kad ih neteram na pasu , samo da doceka veterinara ujutru, ako nije temperatura![]()
neznam sta ce biti , prosle godine sam imao problema-gubitaka sa nedostatkom kalcijuma nadao sam se da cu idopunskom shranom kukuruza to nadoknaditi
Sta je bilo s tom trecom ?strile je napisao(la):Imao sam tri ovce koje su zalegle, jedna prije jagnjenja, jedna nakon što se ojanjila, a jedna prijew tjeranja.
Ova prije jagnjenja je srečom ustala i za par dana se ojanjila, tjerao sam je hodati i vodu na silu nalijevao u nju pivskom bocom.
Onu što se ojanjila sam dizao da se pomokri, donosio hranu pred nju i također nalijevao vodom (uz malo dodatka soli ) te ju pridržavao da bi janje sisalo.Ustala je nakon par dana i sve je bilo super.
Treća je dugo hodala kao po iglicama, sitnim brzim koracima.Pokušao sam i antibiotikom, antiparaziticima, kalcijem, AD3 vitaminima, no i danas neznam šta je bilo.
Imaš li spensi kakvu dijagnozu?
Rale 83 je napisao(la):Ne hodala je skoro normalno samo malo sporije i noge nekako sa strane , nemam zaraznu sepavost u stadu , papci su odrezani i tom prilikom je Zenin deda proverio i papke .
Prosle godine su mi stradale dve ovce i njihovi jagnjici posle porodjaja se vise nisu dizale , znam da im veterinar davao odredjene kolicine kalcijuma potkozno ( 2 veterinara su postavili itu dijagnozu)
i dodatno 1 jagnje posle 7 dana , ovce su bile na senu i ovsu , zato sam sada koristio maksimalno pasu i celoleto na kukuruzu