Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako se ne varam uz pobrojane simptome ide i prisustvo krvi u mokraci koje se lako detektuje jer mokraca ima boju Koka-kole. Takodje, trebalo bi da je temperatura povisena, pa onda da ide gore-dole pa u poslednjoj fazi pred uginuce ispod normale. U ovom slucaju temperatura je bila 39°C, sto je normalna temperatura za koze.?spensi je napisao(la):Ako sam dobro procita, imala je krvavo zute oci. Sigurno je skupila kakvog krpelja koji je zarazio. Pretpostavljam da se radi o piroplazmozi.
Pozdrav.
Tar je napisao(la):Ako se ne varam uz pobrojane simptome ide i prisustvo krvi u mokraci koje se lako detektuje jer mokraca ima boju Koka-kole. Takodje, trebalo bi da je temperatura povisena, pa onda da ide gore-dole pa u poslednjoj fazi pred uginuce ispod normale. U ovom slucaju temperatura je bila 39°C, sto je normalna temperatura za koze.?spensi je napisao(la):Ako sam dobro procita, imala je krvavo zute oci. Sigurno je skupila kakvog krpelja koji je zarazio. Pretpostavljam da se radi o piroplazmozi.
Pozdrav.
Kod piroplazmoze uobicajeno je da zivotinja izgubi zivost,"kunja",....ima uobicajenu sliku bolesne zivotinje ali moze da ustane i mirna je a glavu najcesce drzi nisko.
Ovde je obrnuto. Ne moze da ustane ali zabacuje glavu!?!?
Ima drugih bolesti kod kojih postoje pobrojani simptomi ali zute oci ne idu uz to. To jeste glavna karakteristika piroplazmoze. Tako da sve skupa ostaje nejasno!
Hektor je napisao(la):Jedan moj prijatel mi kaze da njegove koze jedu najlon! Dali to je normalno, ili... Dali to ce ima negotivni uticaj prema koze? Sta treba da se pevzema?
pozdrav i unaprijed hvala.
toni je napisao(la):Naravno da nije dobro. Sad ovisi koliko su toga najlona pojele, ako je mali komadic nema veze. U svakom slucaju im vit. i min. i sol nebi škodili. moze bit bit i nedodtatak celuloze ako su na mladoj paši pa jedu najlon i karton
Hektor je napisao(la):toni je napisao(la):Naravno da nije dobro. Sad ovisi koliko su toga najlona pojele, ako je mali komadic nema veze. U svakom slucaju im vit. i min. i sol nebi škodili. moze bit bit i nedodtatak celuloze ako su na mladoj paši pa jedu najlon i karton
Koza je mlada na prvo jare, pred 6 dana ojarila. Mislam da je pojeo veca kolicina najlona. Ima li mogucnost sa nekave intervencije sa nekim preparatom da to se izvadi ili barem spreciti?
Hvala i pozdrav.