Bolesti koza

  • Začetnik teme brundalo
  • Datum pokretanja

mudric milan

Član
Učlanjen(a)
29 Avg 2009
Poruka
243
Lokacija
Obrenovac
Problem može biti u štali kao i u hrani kad se ponavlja.Ja sam jarićima davao "Koadiar".Kod davanja lekova mora se tačno davati propisana doza .Životinju izvagati i dati odgovarajuću količinu leka jer usled nepravilne doze dolazi do otpornosti bakterije na lek.Što je još veoma važno lekove treba čuvati na odgovarajućoj temperaturi.Kad dođe do masovnog proliva potrebno je izvršiti čišćenje i dezinfekciju štale sa nekim jačim sredstvom kako bi se bakterija uništila u objektu.

- - - - - - - - - -

Kako da veterinar pogodi kopja je bakterija to nemože nikako već da da antibiotik širog spektra delovanja ali opet ne poklapa sve bakterije jer tog antibiotika nema.
 

zoran019

Novajlija
Učlanjen(a)
14 Feb 2016
Poruka
3
Lokacija
zajecar
imam jedan problem, jedna koza se ojarila izgleda pre vremena, nema uopste mleka, vime joj je tvrdo i toplo, i izgleda da se uvecava. zvao sam par veterinara ali ocito niko nista nezna. neznam sta da radim sa njom, dao joj je veterinar neke injekcije i juce dobila injektor u vime ali idalje nema mleka. a vidim da joj je bas lose. ima dva mala jareta koje poturam pod druge koze da sisaju medjutim i oni juce dobili proliv..
 

komer

Član
Učlanjen(a)
6 Jan 2014
Poruka
218
Lokacija
Popovaca
Imam problem sa kozom.
Danas joj je 145 dan i spustila je vime,ali nemoze na nogu jednu.
Kada lezi onda sva drhti.i kao da joj se spava.
Od hrane jede kukuruz u zrnu i zob,ima i kotac soli. I naravno sijeno.
Preziva ali svejeno sam zvao veterinara koji nije htio nista dati zbog toga sto bi se trebala ojariti..ja sumnjam na nedostatak kalcija jer kolegina nije mogla uopce stajati i reko veterinar da joj nedostaje kalcija (ali je ojarila 2 jareta prije 5 dana).
Mojoj kozi je ovo prvo jarenje i stara je 2 godine.proslu godinu kada se tjerala u 11.mjesecu nije se nista primilo..ove se tjerala u 10. Pa pretpostavljam da posto se spustilo vime da je ovoga puta bređa.
Pa ako ima tko kakav savjet bio bi zahvalan.
 

bata87

Član
Učlanjen(a)
13 Maj 2011
Poruka
641
Lokacija
Pirot
Pozdrav. Nisam prisutam u ovoj temi ali mi treba jedan savet. Imam jednu kozu i već drugi dan ne ustaje. Veterinar je dolazio i dao joj je neku injekciju, ali nema poboljšanja. I dalje slabo jede i ne ustaje. Da li imate neki predlog za lečenje.
 
Učlanjen(a)
17 Maj 2013
Poruka
48
Lokacija
Zemun
Pozdrav svima drugari ,
treba mi hitno pomoc imam kozicu alpinu , staru 2 godine u januaru je ojarila dvojke a pre mesec dana je primila jarca
pre 2 dana je prestala da jede i povukla se i osamila , otekla je u licu , obrazi , juce bio veterinar dao antibiotik , nesto za varenje , posle toga je ustala malo prosetala i malo jela , danas opet otekla i kad ustane slaba je na noge , desni tamnije ,
inace cista kozica ceo dan pustena na pasu , ljubimica dece
hvala unapred
 
Učlanjen(a)
17 Maj 2013
Poruka
48
Lokacija
Zemun
Juce uginula , nije imala temperaturu , vet dao 2 x antibiotik ali nista , ako je iko imao slicna iskustva neka objavi
hvala puno kolega na javljanju i brizi
 
Učlanjen(a)
17 Maj 2013
Poruka
48
Lokacija
Zemun
I mladi jarcic dobio iste simptome , uradjena bio hemija krvi sve normalno , temperaturu nema , digestija blago poremecena , ne jede , dobio gomilu inekcija , nema boljitka ??????
 

milan992

Član
Učlanjen(a)
5 Feb 2013
Poruka
811
Lokacija
matijevac
Slikaj jedino ako moze sta da se uoci na slici. Jede li, cistis li od parazita ? Osim otoka u licu ima li sta, hrana voda uzimali ? Gde ih drzis ? Da li balegaju ?
 
Vrh