Bolesti kod kunića

Bio sam u veterinarsku i rekli su mi da je veoma rizicno inekcijama da lecim kunice od suge.. Preporucili au mi jestivo ulje i sumpor u prahu da izmesam i time da ih mazem.... Ima li neko sa tim iskustvo....?
 
Ja problem suge kod kunica odavno lecim sa naftom.Dve do tri kapi nakapati u uho gde je suga ne vise,pridrzati uho malo dok se nafta razlije po rani,to ponoviti sutradan i kraj.Ako je suga uzela vise povrsine po uhu ponoviti to jos treci dan.pozdrav.
 
Pozdrav drugari-ce.Evo posle malo duze pauze da se cujemo,mada nemam dobrih vesti,miksomatoza mi je oko 20.komada tovnih sredila.Nikada dosad od kad drzim kunice nisam imao u ovom periodu.oktombar,novembar pojavu miksomatoze.Mnoge kolege su me zvale da pitaju za savet jer i kod njih je isti problem.Ove godine nisam vakcinisao mlade zbog nedostatka vakcine i kazna me stigla.
 
Pozdrav kolege,vec par dana mi mladi zecevi starosti oko 2 meseca slabo jedu(promenio sam granule)pa sam mislio da je zbog toga,ali juce mi je jedan uginuo a ostali ne veseli-mislim cak da su se naduvali? Sta raditi-sta da im dam? Hvala unapred...
 
Kafena kašika na 2 litre vode. I daj odmah večeras, ujutru može biti kasno.

Čime hraniš mlade i kad ih odvajaš od majke?
 
Odvojeni su sa nesto vise od mesec dana,hranim sa Gebi koncetratom,zob i detelina,ali mi je cale kupio neki koncentrat Jabuka pa sam im to davao.
 
Jabuka je loša, Gebi je mnogo bolji. Ja moje mlade odvajam sa 2 meseca i nemam nikakvih problema.
 
Ako se prelazi sa jednog proizvodaca na drugi treba nekoliko dana mesati granule jel ovi nagli prelasci mogu dovesti do toga sto sad imas.
 
Drage kolege ova godina će biti teška za naš hobi.Mnogi se žale da su izgubili okote od Mixomatoze već u martu,aprilu kada komaraca još nije ni bilo.Dvojica su osnovali farmu pre godinu dana,uložili od 3000 evra pa naviše i sad su već rasprodali zečeve,kao i opremu.U jednom momentu tolika je ponuda bila zečeva da je pala cena na 250-300 dinara samo da nebude džaba.Sad se polako vraća na 450-500 dinara.Kakva su vaša iskustva za sada?
 
Zna li neko zasto se ovako olinjala zecica ovde na ledjima iza usiju, nikakve promene u ponasanju nema, cak treba i da se okoti za par dana. Jel ovo bolesti ili...?


upload image
 
Možda ju je nešto ujelo, pa se češala, možda je i šuga, ali kad je šuga, onda bude peruti, a može biti da je samo od vrućine. Pregledaj joj uši da nema šugu. Ja bih na tvom mestu za svaki slučaj dao ivermektin, to je injekcija protiv ekto- i nekih endoparazita.
 
Nazad
Vrh