Sto rece jedan novajlija: Nemam pametnog naslova!!!
Zamislite ljudi, kisa pada odjutros, opet, pa dobro odavnooo je nije bilo, zar ne ? Poceo sam ovom posalicom ali misli su mi sumorne , gore nego ovo sivo nebo.
Juce mi dodje do ruke dnevni list "Alo" , i na cetvrtoj strani pri dnu ima tekst gde proizvodjaci sredstava za zastitu bilja upozoravaju o stetnosti upotrebe raznih sredstava, koje nisu dozvoljene u ostatku sveta. Pa cim takve vesti dospeju u ovakve novine, valjda vam je jasno dokle smo dogurali.
Sa druge strane kolege Komadara@ i Oktopod@ (SVAKA IM CAST) postavili su konkurs za razvoj vocarstva, i medju njima i brosure (a meni je krivo sto nemam stampac , da ih sve sacuvam) o raznom vocu i o postupanju sa vocem. U jednoj brosuri , o zastiti voca, nasao sam spisak cak, koja to sredstva ili aktivne materije, kod nas dozvoljene a u Evropi ZABRANJENE, ( ja neznam da prebacujem textove tamo i ovamo , da to bude na jednom mestu radi ilustracije, pa se morate malo pomuciti i naci, naravno koga to interesuje).
Vise puta je pisano o ovome u razlicitim temama, pa i ja sam dodao nesto o tome, pa shodno tome imam neku slobodu da pitam: STA DA RADIMO LJUDI???
Da li da bojkotujemo te preparate, da li da taj spisak vrtimo ovde pre svih pisanija, da li da taj spisak zalepimo na ulaze apoteka, da li da delimo flajere? Moramo dici glas, da li ce biti dovoljno, moramo se nekako organizovati, da li ce biti dovoljno ? Da li jos nekog ima ko misli da ovo nije vazno?
Na delu je TROVANJE nas i naseg potomstva ( i ovako smo u deficitu sa decom) hemijskim sredstvima. Hemijska sredstva su zabranjena i u ratnom sukobu (Sirija, zadnji primer) a kamoli u miru.
Ima li predloga : STA PREDUZETI???