mealy
Član
oce i to, ako je palo malo na neki list, zna da malo osusi vrhove, ali mislim da tu imas grinje ipak i da je to glavni problem...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa negde se sigurno osusio ,ali nisam siguran da je bas svuda ,jer je vocnjak 60 ara i treba vremena dok se oprska . Razmisljam se da prodjem sutra opet,ali da napravim malo slabiju dozu . Ne bi trebalo da mu skodi nista ?Ako se osusio preparat ne moras.
Gde se prate obaveštenja prognozne službe? Da li terba nešto da se plati?skupo je to sam sa klopkama da radis, bolje prati prognoznu sluzbu i prskaj po njihovim preporukama... ima obizno 3 generacije, i svaka ima prag kad je najbolje prskati...
e sad, kad vec imas 5 ari, pretpostavljam da je to za "domacu" upotrebu, tako da sam uvek u takvim slucajevima ici sa minimumom prskanja, pa i ako budu neki plodovi zarazeni, boze moj, imace za tebe dovoljno, a te zarazene rokni u sirce recimo...
Ponovicu veceras ili sutra .Bitno je i koliko je kiše palo. Ako padne 10-15 litara, džaba i ako je prošlo 5 sati
Svojevremeno sam citao da je granica 20l. Preko toga treba ponoviti.Bitno je i koliko je kiše palo. Ako padne 10-15 litara, džaba i ako je prošlo 5 sati
ne postoji bas prava i striktna granica, u sustini sto vise kise pada, vise se preparata gubi, a manje ostaje... ameri imaju drugaciji prag, kod njih kad padne ukupno 50l kise psole prskanja, smatraju da vise ne postoji nimalo residua preparata, i da se prsskanje mora ponoviti bez obzira kad je prethodno uradjeno...Svojevremeno sam citao da je granica 20l. Preko toga treba ponoviti.
I kakav je vas predlog za moj slucaj ? Ponoviti prskanje ( sa slabijom ili istom dozom ) ili ne ponavljati ? Syllit je cini mi se sistemik , Grom kontaktni .Nije isto dal je radjeno sistemikom ili kontaktnim preparatima
nije, ali uzmi u obzir da sistemik ima manje rezidualno dejstvo od protektivnog tako da...svaki ima svoju svrhu, i u vecini slucajeva je najbolje koristiti oba u kombinaciji, svaki da odradi u svom spektru (systemik kurativno ako postoji malo zaraze, i inicijalno protektivno dejstvo, a protektivni da obezbedi produzeno protektivno dejstvo...Nije isto dal je radjeno sistemikom ili kontaktnim preparatima