Bolesti i lečenje krava

ti me podje----s malo .pa da kakzem na sve nacine moras da lecis da nebi platio.ako oces pomogni .da je bilo ko drugi napisao pomogo bi .kao da ja sam n zajebant ovde i da nemam nista samo bezveze pitujem sta me interesujea svaka cas koji kazu.i ucine i za to gorivao nebi pisao da ne pomaze.da mi nisu rekli.nebi ni znao.ko hoce nek proba.da naskodi nece

ti me podje----s malo .pa da kakzem na sve nacine moras da lecis da nebi platio.ako oces pomogni .da je bilo ko drugi napisao pomogo bi .kao da ja sam n zajebant ovde i da nemam nista samo bezveze pitujem sta me interesujea svaka cas koji kazu.i ucine i za to gorivao nebi pisao da ne pomaze.da mi nisu rekli.nebi ni znao.ko hoce nek proba.da naskodi nece
Па кад ја нисам помогао,шта зезаш?

- - - - - - - - - -

Милане ти па не знаш ни за шалу,па не можемо бити сви стално напети ко пушка,мора човек мало и да се опусти.

neznam moji mi se deru da sam poremetio krave sas silazu pali se kad se oladi ono morise na bjudjavo.
al valja ono sto se ipali pa kad se oladi da se daje na krave?
al se moz desi da kad silaza malo prokisna da je nece jedu?
kad se desi tako nesto dodje mi onu silazu da isteram u njivu zemlja dala i nek uzne.

nisam kvasac .samo rakiju i zejtin.evo sad prezivlja.ima pre dva dana proliv jedan dan.a nisam davao da zetegne nista .sad nema proliv mozda je to jedan od razliga sto slebo jede.al nije to da je imala 5 dana proliv pa da se nemoze povrati:sjasi:

Milane kakve je boje ta silaza zeleno zuta, ili braon, kad uzmes tu silazu u ruke i pomirises je ona trba da mirise kao kiseli krastavci ili ako je krajnje losa ona zaudara na budj i amonijak i od takve silaze moguce je da goveda dobiju proliv. Izuzimas silazu za vise dana od jednom kad se pali,ili je uzimas svakodnevno? Zbog nedostatka prostora meni silaza stoji van placa na njivu i idem po nju svakih 5-6 dana i sad kad je ovako toplo vreme hoce da se pali silaza ali to nije nista narocito jer zadnji dana samo malo pocne da beli.

sve je bilo dobro do pre 2 dana uzimam svaki dan .

bas tako kao sto kazes kiselasta lepo mirise. a sad pocinje da mirise na budj znaci kao kad se bala ubudja. beli a sa jedne strane uso vazdu i tu ima skapano vruco i zelena budj.
sta men idu dnevno 4 korpe nista.
razmislja da otvorim drugu stranu pa da dajem od te strane .
poceo sam samo ono sto nije vruco i sto lep miris ima da dajem ono sto nevalja lozim kotao .nisam ja mlo iseko 40 ara 5 prikolice,da sam poceo davati 46 dan do sad bi otislo vie od pola .a ne sad od 20 decembra samo 2.5 metra.a ona je duz 8 sirina 3.80 a visina do 70 cm.

razocarao sam se sledece jeseni necu praviti .treba tu uslovi.brrljivo mesto de je silaza .treba jama.nikakvu razliku u mleku nisam vido.

jos sam se razocarao kad pankin reko da sam 8 posto proteina to je malo. neznam kakva senaza sa proteinima dali ima vise???

Milane,sad ces tek da se razocaras:standardna silaza ima do 3% proteina.Pa nisi valjda davao to sto ima zelenu budj kravama?

ne to sam tek danas vido prvi put

.al zne neko kolko ima proteina u senazi onda. ???

da znas da si me me tek sad razocarao .. tesko ce to vise da udje u dvoriste. ima kod men jean u selo pravio samo 2 put silazu i vise nepravi vise a ima 20 i vise u stali .izgleda da se razocarao kao ja .
nista bez soje dok pravi koncetrat imade mleko cim nepravim zato sto je skupo racun nevidim odma ga mleko nema 10 kila

Ajd narode da mu malo pojednostavimo.
Prvo milane 87 moraš da znaš koja su energetska a koja su proteinska hranjiva .Krave da bi funkcionirale i davale mlijeko treba im i jedno i drugo a takođe ako daješ previše jednog ili drugo može biti gore nego premalo.cilj proizvodnje silaže i sjenaže je smanjivanje kupovine skupih dodataka kao što su soje pogače masti šećeri i ostalo,dok ti samo gledaš da im turiš što više proteina.Ako želišproteine to nije problem rećićemo šta da kupiš da ima 4-5 puta više proteina u soji ali to nije rješenje za tebe.dakle da rezmiramo ko ima mogućnost da pravi silaža je nezaobilazna u hranidbi goveda

- - - - - - - - - -

Knjiga kaze 10.3%
ako ovo vrijedi za sjenažu moraš reći od čega ja sam imao od lucerke i trave i izmjereno je 13,2 i za čistu lucerku to je malo trebalo bi biti makar 16%

Zaboravio sam da napisem lucerka 10.3,livadske trave 6.8,grasak i ovas u kombinaciji 7.5.To su sve sirovi proteini ali posto su to dosta stariji podaci sada je mozda malo vise proteina jer su dosta uznapredovale pojedine sorte.

.nisam pobego nego dete kuka oce crtani.
znam ja da treba energija to znam.
neki kazu da silaza ispija krave mrsavi gi .
razocarao sam kosta me sve od oranje do pokrivanje i da se ukvari. da sam posadio grasak i ovaz i da sam izbalirao neb to bilo.
ovo pokrijes pa molis boga da se ne ukvari.
vidim ja da ona zamenjuje ranu.ali to jos nije za men bar za neku godinu.fala na odgovorima . i ovo krava jede sve osim deteline i zobi valjda ce opravi uskoro.:ppozdrav:

Poslednja izmena:
.nisam pobego nego dete kuka oce crtani.
znam ja da treba energija to znam.
neki kazu da silaza ispija krave mrsavi gi .
razocarao sam kosta me sve od oranje do pokrivanje i da se ukvari. da sam posadio grasak i ovaz i da sam izbalirao neb to bilo.
ova pokrijes pa molis boga da se ne ukvari.
vidim ja da ona zamenjuje ranu.ali to jos nije za men bar za neku godinu.fala na odgovorima . i vo krava jede sve osim deteline i zobi valjda ce opravi uskoro.:ppozdrav:
ko da sam ja pisao ove postove a ne kolega milan i ja sam imao takve slucajeve da ne kazem skoro iste..dobar ovaj forum:ppozdrav:

Nazad
Vrh