Bolesti i lečenje krava

Verovatno misli kao kada pravis mesavinu za motor za drva ili motor za bastu...

Nisi čuo za jedan naprama otprilike? I ja kolega milane 87 zaboravljam ali kad se pojave ovakvi jednstveni recepti za liječenje to se jednostavno ne može zaboraviti. A ti si par postova prije prvo napisao da je to uradio jedan komšija da si se ti bojao da bi kasnije uredio poruku i napisao da si ti liječio i da ti jednom uspjelo a poslije nije.a kad neko daje tako oprečne izjave za mene je gori nego baba

Kolege da li se proizvodi jos uvek tablete (proizvodjac alkaloid Skoplje) krem boje, smeljes je tj stucas i das kravi u zob koja resava upalu vimena, na drugi dan se davalo??? Ima li ko info o tome???

Ma ljudi to je prosto,napraviš mešavinu 1:25.namazes vime gorivom,zatim uhvatis kravu za rep i savijes ga pod uglom od 90 stepeni.e sad je problem ako nisi dovoljno jak,onda zoveš komšiju pa zajedno vrtite repkoji je savuijen u obliku kurble u smeru kazaljke na satu,dok ne upali.E kad upali gurnes joj glavu u kofu sa vodom a na vimenu muzes mleko.Ako imaš kakao ubaci u kofu u razmeri 100g na 25l vode i čekaš cokoladno mleko.:-D
Mala sala pred novogodišnje praznike.nadam se da ne zamerate

mark 3 * probaj sa gorivo * mesavinu.kao za motornu testeru. ja sam do sad izlecio 3 puta vime.lecenje traje 3 dana. kad namazes i ako je vruco u roku od 2 sata vadi teperaturu.
Nije me mrzilo da trazim,i ja se secam tog komentara,kad je Igor rekao da je mislio da stavlja u vime.Al dobro na greskama se uci jel tako Milane.A i ti pankin gde pobrka benzin i gorivo

E svaka ti čast prijatelju ja sam tražio al nisam mogao naći eto da ne ispane da sam se zabunio

- - - - - - - - - -

Vi se zajebavate a ja moram ić pomuzti ajd u zdravlje

@Vojkanvrelo

Ne znam koje lekove moj veterinar koristi ali karenca je max 7 dana što je po meni prihvatljivo.

Kolege da li se proizvodi jos uvek tablete (proizvodjac alkaloid Skoplje) krem boje, smeljes je tj stucas i das kravi u zob koja resava upalu vimena, na drugi dan se davalo??? Ima li ko info o tome???
To ti ne resava upalu vimena vec edem vimena i opasno je za primenu.To uopste ne treba rizikovati pa su shodno tome i cini mi se povucene iz slobodnije prodaje.
U pitanju je diuretik koji pospesuje i veoma ubrzava izbacivanje vode iz tkiva,znaci citavo telo ukljucujuci i vime.Nekada su veterinari a posle i sami stocari to masovno kupovali i posle telenja cim je veliko vime odmah to davali i vime je ubrzo se smanjivalo.Bilo je veoma mnogo smrtnih slucajeva pa se upotreba godinama smanjivala.Ja sam ucen da se to koristi veoma oprezno i bolje nikad da ne koristim.

Vojkane hvala na informaciji :) Pajac@ deksametazon?? mislis na ovo?
images

Ne moze deksametazon tu nista da pomogne.On deluje na sastojke krvi koji dovode do pojave upale,smanjuje njihovu brojnost i time smanjuje upalu tkiva.Za otok i upalu kada se jave zajedno koristi se deksatomanol.Gde dexa smanjuje upalu a tomanol smanjuje otok.Ako se zeli samo otok smanjiti onda ima i posebni Tomanol.To je dobar ali skup lek.
Diuretici u vidu tableta-to treba izbegavati a svaki fizioloski edem vimena koji nije pracen upalom NE TREBA LECITI,vime ce samo po sebi za 10-ak dana da se smanji bez posledica.Ljudi to ne znaju i neko im leci,uzima pare a razloga nema.

Sve sto nije na recept dzabe mi je, ja to nemogu kupiti. Rekose u apoteku da inekcije i antibiotike ne mogu da dobijem ako nisam veterinar..

Ja sve javno govorim pa cu reci i ovo, umem da dajem inekcije, i kravama i ljudima, da ne idemo u detalje...

- - - - - - - - - -

JA sam zadovoljan sada kako stoje stvari, kazem bitno je nauciti i uciti od pravih ljudi :)

Jeste ali znam da veterinara ne mogu zameniti tj nemogu ja da radim neke stvari umesto njega, inace uvek sam ja bio za saradnju :)

Ne moze deksametazon tu nista da pomogne.On deluje na sastojke krvi koji dovode do pojave upale,smanjuje njihovu brojnost i time smanjuje upalu tkiva.Za otok i upalu kada se jave zajedno koristi se deksatomanol.Gde dexa smanjuje upalu a tomanol smanjuje otok.Ako se zeli samo otok smanjiti onda ima i posebni Tomanol.To je dobar ali skup lek.
Diuretici u vidu tableta-to treba izbegavati a svaki fizioloski edem vimena koji nije pracen upalom NE TREBA LECITI,vime ce samo po sebi za 10-ak dana da se smanji bez posledica.Ljudi to ne znaju i neko im leci,uzima pare a razloga nema.

Ja sam davao LASEX ampule 8 kom jednokratno kod bas velikih edema................
A sto se tice tableta davao sam ih dosta dok sam imao manje krava,nisam imao nikakvih problema tada.Mislim da su se uginuca desavala zbog toga sto krava nije imala vode ispred sebe da nadoknadi tecnost koju je izbacila

Ja sam davao LASEX ampule 8 kom jednokratno kod bas velikih edema................
A sto se tice tableta davao sam ih dosta dok sam imao manje krava,nisam imao nikakvih problema tada.Mislim da su se uginuca desavala zbog toga sto krava nije imala vode ispred sebe da nadoknadi tecnost koju je izbacila
Nije to.
Ljudi su poceli da koriste diuretike i to masovno cim nesto nije u redu sa vimenom i cim je ono oteceno.Ali kontradiktornost je uglavnom onda kada je UPALA VIMENA. Diuretik a narocito furosemid u kombinaciji sa mastitisom daje smrtni ishod jer dovodi do blokade bubrega.Generalno je komplikovano za razumevanje.
Pre nekoliko godina sam imao slucaj da stariji covek drzao kravu i ona dobije upalu.On nije nasao veterinara i posto se procula prica da se koriste tablete koje odmah lece,on trazio po selu i nasao i dao joj.Tokom veceri me negde sreo i sve mi to ispricao.Ja mu kazem videcemo do jutra kako ce biti.Kad usao u stalu izjutra ona mrtva.Nije mogao da veruje da to moze da se desi i niko nije ni poverovao u selu.
Ja sam imao gigantska vimena kod mojih krava i nikad nista nisam davao.Dolazilo je do prednjih nogu vime kod junice i sve se samo povuce.

i ja isto ništa ne diram ako je samo edem,ne forsirajte samo so i proteine pred telenje i friško poslije telenja

Nazad
Vrh