Bolesti i lečenje krava

Najbolje zovi veterinara sam tesko ces se izboriti , mozes da joj das medicinskog ulja ili cumura utucaj, moraju tu antibiotika jos svasta .

Zvao sam vetrinara dao je antibiotike i jos nesto drugo,ja sam naknadno do pet ampula 10 kubik humanog leka DECINONE da probam da zaustavim krvarenje.Jutros nema da krvari,ima retku balegu crne boje,jede vesela je temperatura 38,3,ali od 11 grla samo njih 3 imaju tvrdu balegu ostale kaslju i imaju zitku balegu.

Najbolja zastita je vakcinacija goveda , jeste skupo ali mnogo manje nego lecenje posle licno vakcinisem svoja grla .

Ma sto bi se ljutio...nego neznam sta sa njom...do sad sam puko na nju od kad je prvi put dobila temperaturu 140 evra.......i ona je pobacila tele sa 5.5 mjeseci
Mi smo je otpisali al ona ni tamo ni vamo

Poklono sam danas ovu bolesnu kravu...cak neznam ni imena ljudima,a jos su je i zaklali kod mene i u dijelovima odvezli zato sto od snijega nisu mogli doc kamionom vec autom.....Mucio se 20 dana oko nje i dojadilo a nebi se izvukla da sam dao jos neznam koliko veterinarma....Oko zglobova kad smo je rasjekli pocelo se nesto nakupljat a jedan but pocrno pa zaudara......Dobio samo cobanije 2 KM.........

Slicno mi se desilo sa krmacom pre jedno 2 godine.....rasto joj stomak a ona mrsavi i dadnem momcima da hrane kerove....valjda joj jetra nije bila dobra

I mi smo sa junicom isto prošli. Mesec dana pred teljenje počela čudno da se ponaša, kao da gubi snagu. Malo joj pojačali hranu, dolazio veterinar i rekao da je dobro. 10 dana do punih 9 meseci natekne joj između prednjih nogu oko srca i poče teško da ustaje. Posle muke žive sa njom. Pravili joj i napolju da bude, da joj budu noge u mekanom i hladnom, ali džabe. Pala je s nogu i tako ležeći smo je i otelili, tele valjda od silnih lekova i uginulo čim je izašlo. Sa njom se mučili sigurno još mesec ipo dana. Okretali je svaki dan dva puta, da se ne stvore rane, mazali jodom gde su se pojavile. Dizali je, ali sve uzalud. Bukvalno je došla u stanje da se usmrdela. Bilo nam zao i gledati, a nijedan veterinar nije hteo da je uspava. Na kraju je i majkala, a mi u minusu za tele, prvoklasnu junicu i oko 400e za lekove plus troškovi zakopavanja.
Ispostavilo se da je imala neku srčanu manu, koja je tek pred teljenje došla do izražaja.

Pozdrav drugari. Da li ko zna šta o mogućnosti izlečenja ako je krava usled mastitisa navukla EŠERIHIJU ili je uzaludno pokušavati. Kravi je aplikovan i KOBAKTAN 3 dana po 20 kubika, bilo joj bolje dan dva i opet temperatura, malaksalost, odsustvo apetita za hranom. Ako bilo ko zna šta o ovome ili ima ličnog iskustva neka mi napiše koju reč. Unapred zahvalan.

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

Koli mastitis je jako zajeban ali ako se brzo reaguje može se izvući,terapiju si kratko davao i nisi napisao šta si dao u vime.

Mastitis izazvan ešerihijom koli je najozbiljniji tip mastitisa, tj. akutnog je tipa i vrlo često ima ozbiljne posledice po tu četvrt pa u najtežim sitacijama može dovesti od uginuća. Izlečenje je moguče, sistemska plus simptomatska terapija. Ja bih za temeraturu koristio noramin, a od antibiotika imaš široki spektar ali bih i lokalno lečio uz pomoć injektora. Nadam se da će sve biti ok.

Gagy68, ja obicno kad imam mastitis, pre lecenja odnesem mleko na analizu, cesto se nadje E. Coli, ali obicno ne bude isto da bude osetljiva na antibiotike, cak mi se desilo da je rezistentna na vecinu antibiotika, tad sam je bio jedva izlecio...
Evo ti jedna slika sa mog uzorka, cisto da ti da ideju sa cim bi mogao da probas.. Nadam se da ti nije prvi mastitis i da znas kako se leci i da das dozu koja je namenjena za lokalnu primenu i da aplikujes sto sterilnije..
5058c80eec21e94a79e6a7740791d3b3.jpg

Nazad
Vrh