Ljudi aj iskulirajte malo....priznajem da sam delom i ja kriv što počesmo ovim tonom, ali sam bio malo začuđen principom funkcionisanja foruma (od davanja imena da bih uopšte video sadržaj foruma, pa onda dalje onime što sam tamo pročitao).
Činjenica je da stvari koje se tamo spominju jesu poigravanje sa naučnim činjenicama. Ne može niko da me ubedi da je kalem grančicu najbolje uzimati kad je neka planeta na nekom položaju na nebu, to prosto nema veze sa zdravim razumom. Kombinovanjem nekih principa organske proizvodnje (pravljenje komposta itd) se postiže balans nalaženja razuma u celoj priči da bi delovala ubedljivije i "vrbovali" novi članovi. Zna naš seljak šta je kompost. Ali odavno nema vremena, novaca i kičme da drži i stoku, da uzgaja i pšenicu i kukuruz za potrebe stoke, pa da pravi kompost i ostalo, već kupi par džaka veštaka pa prospe po njivi. Slažem se da ima onih koji su zadrti, dobar deo stanovništa nam je na žalost takav, ali ne može se stvar generalizovati.
Kolega GorskiCar jeste bio oštre reči nazivajući vas sektom, jer i za to nema "dokaza" tj činjenica već je to njegov subjektivni utisak.
Ako želite nešto da nam objasnite, samo izvolite pa da diskutujemo, ova tema ima već 3 strane i puna je negativne energije a ništa o naslovu teme rečeno nije osim "dođite na forum biodinamike" (i dajte nam vaše ime i prezime).