Имам ја једну такву већ трећу сезону и, осим сломљеног једног од четири точкића, проблема са њом нисам иако иако чешће косим траву него се бријам. Значи, уље, ваздушни, филтер и мембрана и терај.Da li neko ima iskustvo sa MTD kosacicama i Briggs 4-taktnim motorom. Kako su se inace pokazali ovi motori? Na sta je bitno obratiti paznju prilikom izbora kosacice? Meni najvise odgovara sa bocnim izbacivanjem traven
Битно је да пазиш на ниво и период земене уља у мотору, да када хоћеш да завириш или очистиш од траве та колица, тај "лавор" у коме се окреће нож, то чиниш подизањем само предњег краја косилице, без подизања на бочну или задњу страну, да би се спречило да се већа количина уља слије у главу мотора (тај савет је од комшије, мајстора за све ту ситне моторе у мом селу). Такође, обзиром на прост систем за подмазивање тих мотора (бућкање), мораш да обратиш пажњу да не претерујеш са нагибима терена на којима косиш и да ако већ имаш неки нагиб, косиш уз тај нагиб.
Због искуства кога сам имао са својом старом косилицом, чији је мотор "са'ранио" троје или четворо тих колица/"лавора", мој савет је и да обратиш пажњу на њега, тј. да га после кошења добро очистиш од те каше од траве, јер без обзира што је "лавор" потпуно "фластипициран" , киселост траве и огреботине од камичака и сличног, доведу до тога да се та заштита ољушти и "лавор" брзо кородира. Када се то једном и догоди, можеш барем једном у сезони да га темељито очистиш и голи метал замажеш фарбом.