Ja poceo da kosim predvece,prvo nece kosilica da kosi kako treba,onda nisam je ni mogao upaliti cim se ugreje ,popizdim i odnesem je na sto u radionici,rasklapam deo po deo i nadjem smesan problem,a ja pola motora rasklopio dotle bez potrebe ....ona sajla kad se povuce da otpusti kocnicu motora i da omoguci varnicu na svecicu,e tu varnicu nije bila omogucavala jer nije dovoljno povlacila neki deo,tj varnica je ostajala u prekidu.Bukvalno pola mm je falilo da sve radi,tj kad je hladan metal ima taj razmak,a kad se ugreje siri se metal i prekine varnicu jer ima kontakt tu ....Neiskustvo jbg,to sam mogao resiti na licu mesta podesavanjem stezaca sajle ,a ja izgubio 2 sata na bespotrebno sarafanje oko kosilice ...
Ali ostao problem da kosilica nekad ne kosi kako treba travu,ostavlja uzi deo oko desetak cm sirine ne pokosen,ne uvek,ali dosta cesto se to desava.Uglavnom koliko sam primetio desava se u vecoj travi,mada desi se i u retkoj travi da ostavlja nepokoseno,ali motor ima iste obrtaje uvek pa mi nije jasno kako i sta ...Noz sam skidao isto ,bio je ostar ,ja sam jos dodatno naostrio ,izbalansirao ,nema tu sta vise da cackam oko noza.
Dal ima neke veze do toga sto malcira uvek,ne izbacuje travu slobodno sa strane pa se mozda gomila ispod nje trava i ne stigne da presece sve kako treba ?.Nemam onu bocnu plastiku da bi koristio to izbacivanje sa strane,a meni ne treba inace malciranje,samo da sto brze kosi.
Ali ostao problem da kosilica nekad ne kosi kako treba travu,ostavlja uzi deo oko desetak cm sirine ne pokosen,ne uvek,ali dosta cesto se to desava.Uglavnom koliko sam primetio desava se u vecoj travi,mada desi se i u retkoj travi da ostavlja nepokoseno,ali motor ima iste obrtaje uvek pa mi nije jasno kako i sta ...Noz sam skidao isto ,bio je ostar ,ja sam jos dodatno naostrio ,izbalansirao ,nema tu sta vise da cackam oko noza.
Dal ima neke veze do toga sto malcira uvek,ne izbacuje travu slobodno sa strane pa se mozda gomila ispod nje trava i ne stigne da presece sve kako treba ?.Nemam onu bocnu plastiku da bi koristio to izbacivanje sa strane,a meni ne treba inace malciranje,samo da sto brze kosi.