mihajlo 022
Član
Čekamo leto pa u kupovinu. Gde si je uzeo?Imam takvu vec 2-3 godine. Mnogo dobra kosacica.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Čekamo leto pa u kupovinu. Gde si je uzeo?Imam takvu vec 2-3 godine. Mnogo dobra kosacica.
Да само знаш како мала промена висине реза зна да олакша или отежа посао.Jeste da joj fali snage ali ne mnogo.
Zorge valda zanam nešto za 25 godina košenja. Ali ovde pričamo o dužini noža. To već nisam probao. Da na isti motor stavljam različite dužine noža pa da vidim koliko utiče. Kada promeniš visina za 2 cm to utiče na celu dužinu noža, trava je manje gusta itd. Kada se nož produži za 2 cm ne verujem da ima neke bitne razlike.Да само знаш како мала промена висине реза зна да олакша или отежа посао.
Mislim da sam uzeo u Staroj Pazovi. Lep salon,svi modeli izlozeni pa mozes da vidis razlike.Čekamo leto pa u kupovinu. Gde si je uzeo?
U toku je Stihl prolećna akcija pa možeš da pogledaš.Uh, čitam sad ovu temu jer sam imao u planu da kupim neku benzinsku kosačicu, a nemam pojma o njima. Čitam sad da su nove preko 50 000, a to mi je u ovom trenutku mnogo. Pre bih onda gledao neku polovnu, pa me interesuje da li za 200-250 e može da se kupi nešto da valja, ili da nastavim da se patim sa kablovima i električnom kosačicom dok ne budem u mogućnosti za novu benzinsku. Ako može, može li neki savet šta da tražim, mislim koji model (ponavljam dibidus nemam pojma o tim kosačicama).
Da ga malo ne pretera druže Zorge. Aj da je Сделано в СССР pa da te razumem. Moja nema ni blizu toliko snage.Тренутно имам и ја исту комбинацију као и ти - Б&С е450 са 125 кубика и са ножем од 51 сантим и вероватно ме и сама колица, њена конструкција, спречавају да се залећем у бујну траву, јер не иде, заглави се у њој чак и пре него угуши мотор, тј. престане да га буде довољно да свари ту траву. Не знам да ли ће нешто значити пар сантима краћи нож, да приметиш разлику.
Ma pišu oni svašta kad računaju te kW. Sudeći po ovom videu ta kosačica ima čak slabiji motor od ovog našeg. Moja bolje radi za 10 cm većim mačem, a kao slabija je nekih 30% po tome što piše.Или ево ти интересантан пример кога сам видео - ено има сад с пролећа у продаји "Парксајд" моторна косилица са 2,1 киловата и ножем од 41 (четрдесет један) сантим. Ако гледаш по овим нашим косилицама, испада да је та "Парксајдова" косилица "оверкил", а вероватно није.
Ma znam da ne može manji nož (pričam ovako poredjenja radi) što zbog oplazina što zbog cirkulacije vazduha mada mislim da 2 cm ne bi smetalo. Trenutno imam nož koji toliko istrošen da je kraći za 2 cm od novog . Videću razliku sad kad stavim novi nož. Danas sam morao da varim veću maticu da bih ga skinuo. Sreća pustio je nekako. A već 3 sezone kupujem izlizani šraf. Još da se zalomio.. bilo bi veselo.Nemože manji nož ako ostaje isto kućište, jer neće da radi kako treba.
Kod mene je Honda1953 koja ima motorčinu od 5ks i nož od 46cm. Ali zato nema problem ni sa travom od 30 cm a troši k'o upaljač.
"Клотару" - МТД 51 БЦ. Колица или тепсија косилице (она обична плекана са избацивањем са стране; има их на још неколико модела разних марки) су таква да и тешко можеш да их угураш у неку бујнију траву јер колица упиру предњим рубом у њу. Када кажем бујнију, мислим на оне површине које су запуштене месец дана. Наравно, можеш да савладаваш траву и оним издизањем и спуштањем предњег краја колица, али то није начин кога ћеш пожелети да користиш сваки пут када почнеш кошење.Koji model tačno imaš? I kako misliš ne možeš da je guraš. Zalepi se trava od dole ili sama kosačica neće da udje?
Kako su se pokazale one kosacice sto se kace za traktor sto imaju 2 propelera sa o 2 noza?
Imam oko 70 ari da kosim,pa razmisljam da li bi to bilo dobro resenje.
Тераш уз ограду други бок косилице, где нема тај испуст. Нећеш ништа да поквариш ако набацаш мало траве тамо где си већ покосио.To izbacivanje sa strane je veliki problem jer ne možeš da priđeš ivici ograde, taj dodatak puno odbija kosilicu.