Nisam siguran.Ima li jos neki amosulfan da se kupi u srbiji osim zorka sabac? Ovaj zorkin mi nije bas najbolji, prasina i dugo se topi tj ostaje na povrsini.
@mileelale, koliko si primenio 3x16 i na koju povrsinu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisam siguran.Ima li jos neki amosulfan da se kupi u srbiji osim zorka sabac? Ovaj zorkin mi nije bas najbolji, prasina i dugo se topi tj ostaje na povrsini.
Ni slucajno MAP nemoj koristiti bez obzira koliko ti fosfora nedostaje u zemljistu. Vec si dao 64 kg fosfora sa 3x16 plus fosfor iz stajnjaka. I vise nego dovoljno. Cuvaj novac za neki fungicid, navodnjavanje ili radnike za vadjenje.Zaorao sa stajskim jesenas 400kg NPK 3x16 na 1,5 jutara.
Mile samo azota mu sad krkaj, dobio je u jesen npk i stajnjak to mu je dosta.Ne bih da se odupirem dobrim savetima ali računica za fosfor i kalijum nije Xkgx15 ili 16 %. Skoro sam pročitao da u P2O5 ima samo 0,43 fosfora tako da sam bacio svega 400x0,16x0,43=27,52kg čistog fosfora.
U "PRIRUČNIK ZA ĐUBRENJE RATARSKIH I POVRTARSKIH KULTURA" se kaže da luku (verovatno crnom) treba svega 40 kg/ha P2O5.
U nekom drugom tekstu za beli luk se preporučuje: "Ako se radi o srednje dobrom i plodnom zemljištu unosi se 80 do 100 kg/ha azota (N), 60-80 kg/ha P2O i 40-80 kg/ha K2O. Pod osnovnu obradu zemljišta unosi se ½ PK i 1/3 N đubriva, pod površinsku pripremu ¼ K i 1/3 N, dok se ostatak daje u vidu prihranjivanja."
Hvala na savetu Boki, odustajem od MAP-a.
Mislim da je valjak posle setve valjano.zokilion
čime si ga izgrebao?
Valjak posle sejanja pa tako ostalo, bilo je malo vlažno površinski.zokilion
čime si ga izgrebao?
Budite oprezni sa azotom hoce da pucaju glavice kasnije od njega ako ga ima previse. Azota ima i u stajnjaku tako da sto manje njega. Ja sam jesenas izvukao dosta stajnjaka pa sad prvu prihranu preskacem.Mile samo azota mu sad krkaj, dobio je u jesen npk i stajnjak to mu je dosta.
Ovo tvoje je ok, ima da se nadju za repu spartaci, to je bukvalno greda i par baterija treba, za male pare video sam negde za 100 e.Ja radim sa traktoriskim spartacem. Imam imt za kukuruz i suncokret, a olt onaj plavi dvoredni sam prepravio za beli luk. Skupio baterije na 40 cm i ubacio jos jednu bateriju od drugara, skinuo zadnje ostavio samo one srednje moticice i malo ih skratio. Lep spartac za tri reda luka uradi dobar posao bez kupovine bilo cega. Samo nema pilot nazad pa mora da se pazi kad se vozi da ne sece, nema vrdanja.
Uh, kako ti radis sa ovim ja bi posekao pola luka sa ovimI ja sam radio sa tim od repe malo prerađen, radi posao. A ja sam kupio nov samo mi je kasno stigao pa nisam puno mogao da koristim, samo moram da skratim širinu motike, seče mi dosta, mora da je pravac dobar.
Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
Svaka cast, lep spartac. Koliko su siroke moticice? Da ovaj je od repe, dugo je stajao bacen pa dok sam sve razradio trebalo je vremena. Sutra ako stignem oticu do njive cisto da vidim dal sam sve dimenzije potrefio. I taj tocak je bio metalni ali je previse sirok bio pa sam mislio da pilot nece imati mesta da pomera pa sam ubacio gumeni malo uzi..I ja sam radio sa tim od repe malo prerađen, radi posao. A ja sam kupio nov samo mi je kasno stigao pa nisam puno mogao da koristim, samo moram da skratim širinu motike, seče mi dosta, mora da je pravac dobar.
I ja sam počeo pa sam odustao, seče svaka mu čast.Uh, kako ti radis sa ovim ja bi posekao pola luka sa ovim
Motika je široka 17 cm, a mašina koja seje, kupio sam je kod istog čoveka je na 25 cm između reda, znači ostaje samo 4 cm do luka ali baš teško, moraću da skratim te 3 unutrašnje motike.Svaka cast, lep spartac. Koliko su siroke moticice? Da ovaj je od repe, dugo je stajao bacen pa dok sam sve razradio trebalo je vremena. Sutra ako stignem oticu do njive cisto da vidim dal sam sve dimenzije potrefio. I taj tocak je bio metalni ali je previse sirok bio pa sam mislio da pilot nece imati mesta da pomera pa sam ubacio gumeni malo uzi..
Послато са Mi Note 10 помоћу Тапатока
Kod mene je sejalica na 28 a moticice sam sekao na 14Motika je široka 17 cm, a mašina koja seje, kupio sam je kod istog čoveka je na 25 cm između reda, znači ostaje samo 4 cm do luka ali baš teško, moraću da skratim te 3 unutrašnje motike.
Ja sam mislio na 12 da skratim pa da probam kako ide, jer taj što sam koristio repni od brata ima patkice dole koje su 12 cm i dobro radi.Kod mene je sejalica na 28 a moticice sam sekao na 14
Послато са Mi Note 10 помоћу Тапатока