poljogospodar
Član
Izvadio sam par komada iz zemlje, čisto da vidim dal nisu čenovi kojim slučajem bolesni tj da se nisu ubuđali. U odličnom su stanju samo eto, zakasnio sam sa sadnjom ma da se kod mene tada temperatura vazduha kretala manje više oko 10 C. Sadjeni su na dubinu oko 4-5 cm i nisam ih tretirao sa preparatima, nisam ni sa ,,Slavol''-om. Zemljište sam dan pred sadnjom pođubrio sa 5 kg NPK (8:16:24) i sa oko 300-400 g kvašljivog sumpora. Nakon toga je zemljište dva puta dobro isfrezirano da bi ravnomernije rasporedio đubrivo i da bih ga uneo na veću dubinu.
Za sumpor sam pročitao da je pogodan kod gajenja belog luka zato što pozitivno utiče na nakupljanje isparljivih materija, po čemu je beli luk inače poznat.
Hvala na ohrabrujućem odgovoru. Očekujem da će se listovi pojaviti u Januaru tokom miholjskog leta.
Izbaciću slike čim budem u mogućnosti...
Za sumpor sam pročitao da je pogodan kod gajenja belog luka zato što pozitivno utiče na nakupljanje isparljivih materija, po čemu je beli luk inače poznat.
Hvala na ohrabrujućem odgovoru. Očekujem da će se listovi pojaviti u Januaru tokom miholjskog leta.
Izbaciću slike čim budem u mogućnosti...