Beli luk

pa ako su vrhovi perja zuti onda sazreva spreman je za vadjenje..!

Ma kod nas je daleko od vadjenja a vrhovi lisca su zuti vec dugi vremenski period.Ja to vise pripisujem losim vremenskim uslovima.A hoce i da bude nedostatak cinka koji se kod luka upravo tako manifestuje-zucenjem vrhova.Ali je interesantno da svi kod mene imaju iste simptome,inace u pitanju su baste,sitna proizvodnja.

[im
fotografija0535.jpg
g]http://www.dodaj.rs/f/2i/t1/2DbDfizJ/fotografija0529.jpg[/img]
fotografija0536.jpg
fotografija0528.jpg
slike vadjenja belog luka 20.06.2013

Da li neko moze da mi kaze nesto vise o sorti Bosut?Da li je bolji za prolece ili jesen?I da li neko zna kolika mu je cena po 1t?Hvala unapred :)

Da li neko moze da mi kaze nesto vise o sorti Bosut?Da li je bolji za prolece ili jesen?I da li neko zna kolika mu je cena po 1t?Hvala unapred :)
Imaš na sajtu NS semena o toj sorti. Selekcionisala ga je mislim Jelica Gvozdanović Varga.
Pitanje za člana ivan sakule,jel si počeo prodavati beli luk? Po kojoj ceni ide?

Na prodaju 300 kg belog luka po ceni od 100 dinara po kilogramu- HITNO!!! Hocu da idem na more sa porodicom! Zdrav, lep luk, ispleten u vence! Melenci, kod Zrenjanina, pozdrav dobri ljudi:ppozdrav: 0607325799

PRATIM FORU I TEMU UZGOJ BELOG LUKA. BAVIM SE POLJOPRIVREDNOM PROIZVODNJOM KUKURUZA, PSENICE I SUNCOKRETA, ALI ZELEO BIH DA UDJEM U PROIZVODNJU BELOG LUKA.JAVLJAM VAM SE IZ BEŠKE ČITAM O UZGOJU BELOG LUKA VEC NEKIH 9 MESECI I OVE JESENI BIH HTEO DA POSADIM NEKIH POLA JUTRA ZA PROBU. DA VIDIM KAKO TO IDE DA ISPROBAM . ISKRENO BIH VAS MOLIO AKO STE VOLJNI DA ME MALO UPUTITE U PROIZVODNJU KAKO SE SEJE PLODORED SADNJE, GDE MOGU DA UZMEM SEME ,PLASMAN NA TRZISTE I TAKO DALJE. AKO STE VOLJNI DA MI POSLJETE BROJ TELEFONA DA SE CUJEMO DA MI POMOGNETE NEKIM INFORMACIJAMA ZA POCETAK.. HVALA VAM UNAPRED:osmeh: MOJ BROJ TELEFONA 064 1362090

ljudi ima li neki nagovestaja kakva ce biti cena luka ove godine...?u subotici sam cuo da su nekima nudili 100 din za kg.

moj beli luk otiso veci deo po 80 evrocenti i jedan deo po 105 dinara....nije bas sjajno ove godine...kako ste vi prošli?

Pozdrav svima.
Vidim da na ovom forumu ima dosta iskusnih povrtara pa bih vas zamolio da date svoje licno misljenje u vezi mog problema.
Prvi put sam sadio beli luk. Posadjen je negde sredinom XI. meseca tekuce godine. Sorta ,,Bosut'' ukupno 15 kg na razmak 20-30 cm. Beli luk je poceo da klija, razvio je korenov sistem ali jos nije iznikao na povrsinu. Citam razne postove, vasa iskustva na ovom forumu tokom minulih godina i zapazam da je moj luk vec odavno trebao da formira 2-3 lista i to duzine bar 10 cm.
U mom slucaju to se nije (jos) desilo a i sumnjam da ce se ove godine to desiti.
Shvatam da sam ga posadio posle optimalnog roka sadnje ali me interesuje da li ce biti nesto od njega?

U napred, hvala na odgovorima...

Da li si probao izvaditi koji komad iz zemlje da vidiš ima li na njemu nekih promena ?

Posadio si ga posle svih mogucih rokova i sada ocekujes da isklija? Zasto si rizikovao kad je u pitanju tako skupo seme?
Da bi izasao, odnosno formirao listove, treba mu tempreratura preko 10-12C, sto realno ti nisi imao, jesi ga natapao u slavol da mu das malo energije?
On se zametnuo (kazes da je izbacio korenov sistem) i izacice na prolece sigurno, ali ce sada biti malo problem sto na prolece treba da odradi ono sto je trebao jesenas, sto ce direktno uticati na prinos.

Ja sam posadio 12og oktobra 250kg Bosuta i sve i jedan cen je isklijao i razvio se, sad otprilike listovi imaju 15ak cm.

Nazad
Vrh