Balirka

NH 265 odlicna za brdovite krajeve.
Malo sporija u odnosu na Welger, Claas, ali pouzdana i laka za odrzavanje.
img-20170702-125952.jpg

img-20170702-130420-1.jpg

Milos bota,nisam iz tvog kraja pa ne bih znao gde naci ali to je isti kanap kao i Mitic jer ga ista firma pravi.Tako da ako naletis na Mitic kupuj slobodno.Kod nas je Mitic bele boje a uragan plave,kvalitet je isti. jocatdi
user-online.png
Nemoj Trabanta kupovati suvise su problematicne imaju dosta losa resenja plus spore u radu do bola,puno bolji izbor ti je Marcant od nje.Povedi nekog ko se razume u claasov vezac da pogleda u kom je stanju jer kad je izradjen i dobije lufta muke zive oko vezivanja dok ga ne izremontujes propisno nemas dobrog posla.Taj tip vezaca radi odlicno al mora biti uvek utegnut ne trpi krparanje kao Rs vezac.Imao Marcant pricam iz iskustva.salgija
user-online.png
Kolega slobodno je opleti po jacem gasu nece joj biti nista.Tvoja Rivierra je stariji tip pa neznam pouzdano koliko udaraca ima u minuti na 540obr.kardana,noviji modeli imaju 90(precizno 87)udaraca u minuti sto je odlicno,pogotovu za manje prese.
Ja se izvinjavam, sad sam pogledao na presi pise 87 udaraca u min na 540 obrtaja kardana, a inace nije bas brz kardan na traktoru negdje oko 1800 obrtaja radilice ima 540 kardana, jeduno je pikap spor, ne znam zasto je to tako

Sent from my G620S-L01 using Tapatalk

Imam problem na rivieri 42 pravi dosta nejednake bale tj razlicitih duzina i po 20-30 cm duze ili krace.. Sta moze da bude uzrok? Onaj tockic i nazubljenja letva imaju ok zube.

Nejednak unos mase je najveci uzrocnik,predpostavljam da seno skupljas suncem?Sunce pravi sranje u vecem senu jer pravi gomile pa su otkosi nejednaki i kad ti takva gomila uleti u pikap eto duze bale pa posle opet imas prazan hod sa manje sena pa odtud oscilacije.Ja se trudim da gde su redji otkosi vozim brze,da presa bude priblizno jednako hranjena onda nema oscilacija u duzini bale a takodje nema ni krivih bala.

Javise ova dva dana neku kisicu pa da iskoristim raskopao pikap otisli lezajevi sva 4 koji ivu kroz lavirint i jedan na osovini pikapa. Uzgred izvadio i klip i dva lezaja stradala iako su bili dobri pre sezone, jedan blokirao, drugi se skroz raspao..
68b3257255571e0c7a828b1cde7b1c5c.jpg

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Bas sam se iznervirao oko ovoga morao onaj svaki lim da se skidam, milion sarafa, zardjalih naravno. Jos se dodatnog posla napravilo, kada sam probao da izbijem lezaj sa glavne sestougaone osovine od vibracija pukne po jedan krak sa obe strane one zvezde koja drzi osovine iglama, gusano, ili od cega li je **greška li ga.. Cekam lezajeve sutra da stignu, do tad ce se ovaj dodatni problem resiti, pa onda sklapanje polako, a rastavljeno je sve u paramparcad..

Predpostavljam da su sestougaoni proizvodnje Zivko i sinovi. Jer za 15 god stradao mi je jedan lezaj sestougaoni i plato sam ga 80e polovan original. Tada sam zvao Rs trade i cena je bila slicna za nov samo sto ih je neka leva zemlja proizvodila.

Nazad
Vrh