rekreativac
Član
klass dominant je u pitanju, a nemam pojma na kojoj je strani cvorKoja je presa u pitanju i na kojoj strani kanapa nema cvor?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
klass dominant je u pitanju, a nemam pojma na kojoj je strani cvorKoja je presa u pitanju i na kojoj strani kanapa nema cvor?
imam problem sa presom,balirao sam kukuruzovinu i pocela je da mi kida osiguravajuci sraf! cim veze balu ne vrati igle do kraja i kocnica ostane! tunel sam ispraznio i nevidim nikakvu gresku,sta moze biti uzrok?
class markant 50 je upitanjuBaliro si sa presom,to je lepo jos kad bi znali sa kojim proizvodjacem i kojim modelom... Verovatno ti je nesto negde preskocilo(lanac) i sad ti se pomerilo palenje.
class markant 50 je upitanju
Preskocio ti lanac i pomerilo se paljenje,pa ti klip krece ranije i stize igle,da ne bi doslo do havarije aktivira se sigurnosna sklopka i kida sigurnoisni sraf.
Ili sto kaze kolega Matic,potkovica.
Hvala,pokusacu,jos nesto da dodam,igle krenu veze balu,vrati igle i tek tad puca osigurac kao da ne vrati igle do kraja,ja ih vratim rukom za jedno 2 cm i ona opet radi normalno dok ne opalim paljenje opet!Prvo provjeri da li je preskocila paljenje. Okreces rucno zamajac i aktiviras rukom paljenje igle moraju da polaze u kanal 0 do 20mm iza cela klipa, i vrhovi igala tada kada krecu moraju biti u visini patosa kanala. Ako se to ne desava, onda se oslobodi glavni pogonski lanac(rastavis ga) i dovedes klip u prednju mrtvu tacku (prema traktoru) klipnjaca i ona excentar poluga moraju biti paralelne u vodoravnom polozaju. Zatim dovedes rucno oznake na zupcaniku osovine vezaca i zupcaniku koji pogoni isti (iznad velikog tocka, teze su uocljive, to je odliveno kao crtica na spoljnjoj strani zupcanika) u liniju, jedna crta je na zubu jednog zupcanika, a na drugom je u medjuzublju. Tada povezes lanac i naspanujes ga, normalno u medju vremenu se ova podesavanja ne smiju pomjeriti.
- - - - - - - - - -
Ovo prvo sto sam pisao za provjeru, uradis i na kraju opet kao provjeru da si dobro uradio posao. Nadam se da ces razumjeti, nije to nista narocito uzivo se mnogo jednostavnije objasni.
- - - - - - - - - -
Potkovica ne moze da rikne, moze samo nokat na njoj.
Kada se balira suva kukuruzovina i kada se ne prave beton bale nema nikakvih problema.
klass dominant je u pitanju, a nemam pojma na kojoj je strani cvor