Balirka

Opruga okidaca ili zarez za koji zapne zub za okidanje s done strane pored lancanika, imao sam isti slucaj pomjerio ga 5mm prema gore da bolje zakaci i od tad nema problema

Opruga okidaca ili zarez za koji zapne zub za okidanje s done strane pored lancanika, imao sam isti slucaj pomjerio ga 5mm prema gore da bolje zakaci i od tad nema problema

Gledali smo taj zub za okidanje zeza.Kad odradi vezivanje kao da se nevrati do kraja i non stop cima vezace kao da pokusava da ukljuci,e sad kad povucemo rukom sipku sa leve strane ona sto povezuje vezace i igle prema nazad samo za dva tri milimetra vise nema da cima vezace.Luft nema nigde,lamele smo pritegli i opet isto.Dal da pokusamo da zavijemo za jedan krug usice na donji kraj tako ce sipka da se skrati i vratice nazad ovaj deo gore kod lancanika taman za toliko da ne zeza il se na drugo mesto treba steluje.

Pa kad budem isao da je pravimo za dan dva cu da slikam posto sad nemam vreme imam guzvu u garazu traktori treba ispopravljam.

Poslednja izmena:
Desilo se da joj se otkacio lanac i sad ne znamo kako da je uzupcimo. Jel ima ona uopste neke oznake negde za zupcenje ili kako se to kod nje radi? To me zanima.

Zupcenje ide kao i za svaku drugu presu, valjda ima neko ko to zna ovde, negde je po forumu pisano gde sta treba da se dovede i na kraju poveze. Obavezno na prazno probati balirkom rukom par vezanja da odradi.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

To nikako, ne znam ni ja zato sto mi to nije trebalo nikako. Okreni na 0641486716 Dejan. Ja njega zovem kad mi nesto zapne, dobar je covek sigurno ce ti pomoci.

On zna sve oko presa i njihovih problema, moras ga zvati kad budes na licu mesta i slusas sta ti prica i ujedno radis i povezujes.

Resio moj rodja danas problem oko prese sam,kaze da samo zavio usice za jedan krug na donji kraj gde se kaci sipka za ram sto nosi igle kao sto smo i planirali da probamo i sad radi.Hvala svima na savetima.

Aco igle treba da udju u tunel jedno 3-4 cm iza klipa a dodavaci mase ako i njih goni isti lanac treba da budu napolje u krajnjoj tacki i to je to.Namesti tako pa probaj rucno da je okrenes.

kod mene igle ulazi na oko 1-2 cm iza onog konusa na donjoj strani klipa, a gledao sam kod ujaka na istoj balirci ima kasno palenje njemu ulazi sigurno 15 cm posle cela klipa ali radi balirka normalno bez greske.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Jel radi njemu kocnica da nije zapekla to mnogo kasne igle,mada sve zavisi do modela kod mene na case isto igle ulaze nema ni 1cm iza klipa maltene.

ma kupio je ove godine welger 63 i tako mu bilo podeseno. ja mu vikao da stavim to kako treba a on skeptik nece da pipa dok radi dobro

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

bez uspeha trazim da kupim clas markant 50 ili velger 52 nikako da pronadjem ako moze pomoc sezona soje je vec dosla tako da mi je potrebna sto prije.moze u pp ako neko ima informaciju okolina sr.mitrovice.hvala

Nazad
Vrh