mindjušar
Član
Meni je Claas slomio kočnicu klipa,kad je stigao,okidački mehanizam kočnice klipa bio zapeko
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako je osigurač puko to ne znači da se kočnica aktivirala on može puknuti i samo zbog udara igle a igla ima 100 razloga zašto je mogla udariti.a pošto si čuo da je prvo puko osigurač pa tek onda udario klip u kočnicu onda sam skoro siguran da je kvar na samim iglama ili nosaču igle,da bi se u to uvjerio stavi novi osigurač i probaj rukom da odradiš vezanje i ako je sve sinhronizovano i ništa ne zapinje stavljaj novu iglu i teraj dalje.a da ti dam primjer šta se meni desilo ,pri košnji djeteline pokošena su slučajno par kukuruza pored i pokupljena u masu i kad je balirano upadne klip kukuruza u jedan od onih proreza na klipu di prolaze igle i pri vezanju skrene iglu sa putanje i fino udari u ploču i slomi se.
Sto ono rekao Dragan Bjelogrlic, ''Sve se moze popraviti'', mada je novo ipak novo.
Ispravljao je I moj surak, nije je bio dobro uzupcio I tako krenuo i obe igle iskrivio i to je sve lepo ispravio i radi bez problema već nekoliko godina, samo ih dobro nasteluj kad budeš vracaoSova gledano od nazad desna igla.
Vredi li se muciti i ispravljati krivu iglu ili porucivati novu?
jeste ali kolega je rekao da je prvo igla udarila a onda da je udario klip u kočnicuAko se kocnica aktivira ruka koja nosi klip mora ostati na njoj a osigurac ce puci od tog udarca.
Da li je neko cuo za ovu marku presa? Marka je L.Sgorbati.
evo kolega
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=...dats4UE41Es8e7HUmYE3vfQ&bvm=bv.74649129,d.bGQ