Balirka

ja sam pre 2 dana prvi put balirao, prvih 500 bala:osmeh:. Idem sve 1, pa kad je jaca masa ja malo zastanem. Ali kod ursusa cim pritisnes kvacilo, staje i vreteno(neznam da li je tako kod svi traktora). Jedino ako malo pritisnem kvacilo , traktor stane, a vreteno okrece. Bezveze je tako, ipak je potrebana odgovarajuca brzina...

Tako i treba da radi.Prvi dio kvačila je za vuču a drugi dio za kardan.

jutros dotegao onaj lanac od ubacivača mase u tunel , presa sada mnogo mirnije radi , nema onih čudnih zvukova
danas sam svezao 900 komada , nijedna odvezana

pivo za majstor levaka :ppozdrav:

jutros dotegao onaj lanac od ubacivača mase u tunel , presa sada mnogo mirnije radi , nema onih čudnih zvukova
danas sam svezao 900 komada , nijedna odvezana

pivo za majstor levaka :ppozdrav:
K...c pivo, ...3 piva za majstora pa tek nesto, ha ha, zna taj svasta nesto...

@ levak,
izvarismo donje diskove CO-vkom i ponapivasmo se, nastavak sutra... slikacu ako budem trezan :haha: :haha:
nego..., znas sta mi pade na pamet, da li u termometal oce da posalju donji disk u delovima, onako ne slopljen bez glavcine, pa da ga ja spojim CO-vkom ovamo, ne bi bilo 11.000, oo din nego 4-5 soma, a?

Kod mene Claas kako koji dan sve gore ide, danas mi je cak komsija zavrsio njivu. Tako da cu najverovatnije da je prodam i uzmem Welger, kao sto je i prvo bilo u planu
Uzmi ti druze Massey Ferguson 124 i zaboravices sta znaci odvezana bala ili kriva bala, ja sam je imao jednu sezonu i sada se kajem sto sam je prodao i kupio welgera 52. Ona ima planetarne vezace ni jednu jedinu balu mi nije odvezala ,a bale ko kocke secera milina jedna

Uzmi ti druze Massey Ferguson 124 i zaboravices sta znaci odvezana bala ili kriva bala, ja sam je imao jednu sezonu i sada se kajem sto sam je prodao i kupio welgera 52. Ona ima planetarne vezace ni jednu jedinu balu mi nije odvezala ,a bale ko kocke secera milina jedna

Svaka je dobra kad je ispravna
2 Svaka ispravna presa se moze nastelovati da veze sa tip 800
Suprugin ujak je do pre mesec dana imao MF124 Radila je u pocetku dobro al na kraju je prodao jer se pohabala , istrosila

A sta ces da delove kad odu planetarni vezac botos ih jos nije "skinuo" a ko zna koliko kostaju novi i plus svi navoji colovni .....

juce i danas 1200 bala nijedna razvezana,nakon sto sam okrenuo 2 sarafa koji drze gredu koja pritisce bale a sarafi su bili naopacke okrenuti i spaga je za njih zapinjala i trgala se!

1ih7x1.jpg

Nazad
Vrh