Balirka

Ja neznam kako ljudi mogu da baliraju sa tip800, kad je to konac za kombajnske prese. ja sam probao kad sam kupio presu ona veze al kad izadje bala ona puca. Jedino da veze labavo kao na kombajnu pa da ostane citava.

Ja neznam kako ljudi mogu da baliraju sa tip800, kad je to konac za kombajnske prese. ja sam probao kad sam kupio presu ona veze al kad izadje bala ona puca. Jedino da veze labavo kao na kombajnu pa da ostane citava.

Zavisno do hvaliteta kanapa , ovaj tip 800 je moj pokojni deda doneo iz austrije kad stegnem bale pucaju 3,4 od 100 . Ima jedan cika koji veze sve sa 800 da bi bio konkurentniji za usluzno baliranje

Ako moze neko da mi kaze ko ima Ursus c-360 ili traktor koji ima slican prenos, kojom brzinom presuje kad je jak materijal u pitanju. Presa je Claas Markant 50. Moze li 1 ili treba da se redukuje...

Ako moze neko da mi kaze ko ima Ursus c-360 ili traktor koji ima slican prenos, kojom brzinom presuje kad je jak materijal u pitanju. Presa je Claas Markant 50. Moze li 1 ili treba da se redukuje...
I ja imam Markant u kombinaciji sa Zetorom , ako je jaka može i 4R . Najčešće 1 ili ako je lošija 5R . Imam mušteriju koja ima oko 190bala/KJ , bilo je da sam u 2R presovao .

ja sam pre 2 dana prvi put balirao, prvih 500 bala:osmeh:. Idem sve 1, pa kad je jaca masa ja malo zastanem. Ali kod ursusa cim pritisnes kvacilo, staje i vreteno(neznam da li je tako kod svi traktora). Jedino ako malo pritisnem kvacilo , traktor stane, a vreteno okrece. Bezveze je tako, ipak je potrebana odgovarajuca brzina...

Ja sam imao 606 bala na 2 jutra,nisam jako stezao jer su grablje čupale novoizraslu setelinu ali bi sigurno bilo preko 500 normalnih bala

U Obrenovcu: drvoplast-1150din
Mitic-1150din
Makedonska-1200din
Bane komerc-1100din
Odzacka-1150din
Cene su za vanilu tip 500

Željko,
javi mi gde si našao u Obrenovcu "Drvoplast" za 1150 dinara. Ovde u Vraniću naplaćuju 1.400 dinara.

Inače komp mi bio u kvaru dva-tri dana pa nisam bio na Forumu. Šta se dogadja?

Laza :ppozdrav:

i danas uslužno baliranje , pojavljuje mi se neki malo čudan zvuk , ritmičan je sa maljom
gledao sam i našao da je lanac koji pogoni vile za ubacivanje mase u tunel jako labav , a ima malo i lufta u viljuškama za ubacivanje , moram to sutra ujutro na brzaka da sredim
inače danas mi se razvezao čvor koji sam vezao izmedju klupkova , nisam dobro svezao i kada ga je povukla igla odvezao se a nije ni iz kutije izašao

Nazad
Vrh