AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Уф, је ли неко овако уопште возио? Сад кад наиђеш на нераван пут почне ауто дијагонално да се љуља. Да објасним најпростије. Предњи леви амортизер се скоро не помера, висина је скоро па фиксна. То што некима сад изгледа необично/необјашњиво то само значи да нисте возили тако лоше аутомобиле као што сте мислили .

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Последње припреме пред технички преглед, морало је овако, нисам могао да убацим гуме у опругу. Кад буде било времена раширићу опруге и наместити како треба.
89a5b13acf5b83b2e363a3ad8efc24c6.jpg

Ovako da kod nas odes na tehnicki kad bi ga digao na onaj stol i ukljucio hidrauliku koja trese auto i testira prednji kraj ta tvoja majstorija bi popadala na glavu ovom sto radi tehnicki :ROFLMAO:

Уф, је ли неко овако уопште возио?
Jako puno ljudi i to godinama su vozili loše održavane aute zbog loših finansija, uključujući i mene.
Što se tiče budženja amortizera vrh je bio kad sam ih sam punio (vreme besparice pa sam se igrao na svom autu).
Što se tiče budženja opruga, ne tako davno sam budžio opruge od ne znam ni ja kog auta, pozadi na našu Lagunu (fabričke su preslabe za std auto a kamoli sa gas uređajem). Prednja opruga mi (ponovo) pukla pre jedno dva meseca, pa sam navario parče flaha na nosač da ne ispadne iz ležišta i da mi se ne zarije kraj opruge u točak (već mi se desilo jednom). Itd,itd....

Ali ti gumeni umetci nemaju ama bas nikakvog smisla . Navlakusa je kao ako.oslabe federi ubace se gume izmedju . Stavis par guma kao trudis se simetricno .
Opruga se razvuce , one ispadnu . Ako je opruge meka za namjenu , u krugu gdje su gume teoretski se nece sabiti ali ce se onda sabiti u krugu iznad i ispod... U stvari , sto.dzaba pisem ,glupost i kraj.
Opruge nisu iste na autu isti model a razlicit motor,mjenjac , oprema ,... ako je auto npr 30kg tezi na osovini idu drugacije opruge nekad , a kamoli te gume...

Господо, ја нисам рекао да нисте у праву што се тиче решења али ако ради одређено време зашто да не.
Друго, видим да ово нисте радили, ауто је прво дигнут па углављене гуме. Значи опруга се неће толико истегнути па да поиспадају или пукну везице.
Далеко смо од стандарда разних тортура возила на техничком прегледу, колико само плаћамо технички преглед и регистрацију.

Nazad
Vrh