AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Nesto ne mogu da poverujem da neko to radi za 150 evra.
Ima i poštenih majstora koji ne uzimaju mnogo para za ruke (Bitno im je da imaju što više mušterije :) ).

I onda dodju kod nas koji deremo, doduše ja sam batalio sve od kad narod mehaniku počeo da uči na Guglu i AI :D Misle pročitaju ili pogledaju video i to je to, skineš i zameniš, voze se lomovi curi na sve strane, uništeni šrafovi ili ti jeftini majstori stavljali paljenju žicu i vezice :D

Najlakše je skinuti i vratiti, a između toga e to je ono što jebe naše koke.

Па можда је ту узрок проблема, "дерање" са ценама, небитно ко је мајстор. Па уместо 10 аутомобила уради се можда 3-4. Наравно да има до тога "ма лако је то, кад може онај могу и ја" па се обије о главу. И није само то у сфери аутомеханике, у сваком занимању је то присутно. Ко има смисла за механику решиће после 2-3 пута, само треба бити упоран.
Знам кад ме зову, треба решити проблем после интервенције ветеринара којима је "бацање погледа" 100 € ...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Najbolji primer za to je kad se menjaju diskovi, pa još kaže to je par šrafova da se odvrne skupo mnogo :D I onda posle nedelju dana dodje kaze uvalili mi loše pločice sjebale se nakon par kočenja, a kad ga pitaš jel si odmastio diskove i razradio vodjice, pa znaš nemam kliner,a ni mast ili to mi skupo pa se ne isplati, a dodje ti neka krsina pola sata izgubiš samo da očistiš da bi mogao da radiš bilo šta.

I nije to samo mehanika u svakoj branši se pojavili ti "jeftini" majstori koji gomilaju posao i rade ga aljkavo i nikako.

Niko nikome ne brani da radi sam, ali onda mora da se plati posebna tarifa za radili kum i ja ili video sam na YT :D

Najbolji primer za to je kad se menjaju diskovi, pa još kaže to je par šrafova da se odvrne skupo mnogo :D I onda posle nedelju dana dodje kaze uvalili mi loše pločice sjebale se nakon par kočenja, a kad ga pitaš jel si odmastio diskove i razradio vodjice, pa znaš nemam kliner,a ni mast ili to mi skupo pa se ne isplati, a dodje ti neka krsina pola sata izgubiš samo da očistiš da bi mogao da radiš bilo šta.

I nije to samo mehanika u svakoj branši se pojavili ti "jeftini" majstori koji gomilaju posao i rade ga aljkavo i nikako.

Niko nikome ne brani da radi sam, ali onda mora da se plati posebna tarifa za radili kum i ja ili video sam na YT :D
Dobro je nisam jedini koji se nagledao svakakvih krpljenja (da ne kažem Buđženja) od strane drugih "majstora" (Pa ti posle dok to osposobiš da radi ima da oćelaviš ili da poludiš).

Ja sam prestao da vozim mehanicarima i apsolutno sve popravljam sto mogu sam iako bi mi bilo lakse da platim.
Ne zbog cene vec zato sto su mi vise puta nesto sjebali ili uradili ofrlje. 9/10 zatežu silen blokove na trapu dok je auto na dizalici i ne trude se da podignu tocak da ramena budu u polozaju u kom su u normalnoj visini pa onda sileni izdrze godinu dana. Svi prezatezu tockove pistoljem, nijedan kilo kljucem pa posle kad pukne guma na putu mogu samo da se slikam. Pokrivili su mi zastitne limove izmedju auspuha i branika tako da je auspuh klaparao u lim, kako nije mi jasno jedino ako su auspuh nagurali na silu dizalicom i nisu primetili da se nesto guzva.
Na 539 su mi ostavili sraf koji drzi centralni klin skroz labav, sreca u nesrecu je da mi je hladnjak procureo pa sam u postupku skidanja slucajno primetio da se sraf prstima odvija. Prijatelju su na autu skidali pumpu i dizne jer auto nije hteo da upali, inace covek ne postavlja pitanje oko cena, ako treba da se radi radi. Kad je uzeo auto sutradan opet nije hteo da upali, uzrok bio vuko falš vazduh na filteru. Ode 500e za dzabe.
A da, na autu cetiri razlicita servisa nisu mogla da mi nadju sta skripi na trapu dok nisam ja licno naterao na kanal i nasao. Svako nadje nesto, to ti je. Zamenim ono i dalje potpuno isto.
Tako da verujem da nisam jedini koji ima losih iskustava sa mehanicarima. Nikad nisam postavljao pitanje cene, koliko majstor kaze bez pogovora i cenkanja sam placao.
I ne samo mehanicarima, ogroman broj majstora svih struka izfušare na brzinu i onda kad nesto nije kako treba onda krece pa znas nije to do mene bla bla.
Dobar profesionalac vredi svaki dinar al takvih je 1 u 50

Такви не раде са фирмама, фирме имају провереног мајстора који је доступан 24 сата. Све остало неозбиљно са обе стране.

Dobro je nisam jedini koji se nagledao svakakvih krpljenja (da ne kažem Buđženja) od strane drugih "majstora" (Pa ti posle dok to osposobiš da radi ima da oćelaviš ili da poludiš).
Ja sam zato batalio mehaniku , jer nemam vise živaca za narod.Radim samo poznanicima i sebi i kad imam volje i vremena da popravljam za "majstorima", ali tad lupim cenu da padnu na **greška :D

A i najviše sam mrzeo "ja donosim delove" pa donese smeće sa dna kace i čudi se što brzo crkne.Ili ostavi auto javi šta je otišlo i koliko košta, ti mu javiš on kaže skupo to rekao mi drugar da ima jeftine, a ti mu nudiš Lemforder drugar mu rekao da stavi ITN da je super kvalitet, on stavio i zadovoljan i onda kazes teraj kod drugara i nek on održava sta mene pitaš i naljuti se :D

Сељак, мајстор са којим сарађујем наплаћује 50 € дан за растављен ауто кад власник донесе погрешне делове и ауто заузима простор.

Ja sam na Amaroku stavio ate, sa keramikom, menjao odmah i diskove iako su bili dobri. Kazu mi to uvek menjamo u kompletu, nisam se pokajao (znam kako vozim). Imao i skuplju opciju da budu originalne, ali ovi u Tasicu kazu da su dobri i ate. I nema vise crnih felni. Sae cekam i zadnje da dodju za zamenu, nervira me ono crnilo.

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh