AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ovaj pravougaonik je prekidac za zakljucavanje ako neces na daljinskom. Isto cim gurnes ruku da uhvatis bravu on se otkljuca ako je kljuc kod tebe. Tzv. keyless, i auto palis na dugme.
a0dccd8d0d5196a918fd52afa330906d.jpg

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Sin ima Mazdu 3 Skyactiv X. Ključ je u džepu. Kad se približi autu, otključa ga, a kad se par m udalji zaključa se. Koliko je dobro za potencijalnu krađu signala, ne znam. Možda generira svaki put drugi kod. Tko zna. Motor je neki poseban. Benzinac koji večinu vremena radi bez korištenja svječice. Nema turbo i nije startan kao turbaki, ali je štedljiv kao dizel. 2000 ccm i 186 KS. Tehnika ide naprijed strahovitom brzinom.

Jbš auto kojem ne mogu ja da ugasim kontakt kad ja to želim,jbt kad treba prebrisati te njihove ekrane pojbm sve živo,od navigacije do klimatizacije..šta fali ključu,toliko smo lenji jel...

Kako god bilo , generalizovano receno ,mehanika je podloznija kvarovima nego eleltronika .
Recimo kljuc i brava , ranije ce se pokvariti nego elektronika daljinskog ili start stop dugme.

A tek novi mercedesi sa onom glatkom plastikom na ekranima. Pa ono treba da nosis lateks rukavice ako ne zelis da ti posle prvog dodira ostanu fleke.

Jbš auto kojem ne mogu ja da ugasim kontakt kad ja to želim,jbt kad treba prebrisati te njihove ekrane pojbm sve živo,od navigacije do klimatizacije..šta fali ključu,toliko smo lenji jel...
Kako ne mozes da ugasis kontakt na novim autima ?????
Nemas potrebe da prckas po ekranu kad imas dugmad na upravljacu koja to isto rade, od radija pa na dalje , jedini problem je da treba procitati uputsvo :ROFLMAO:

Jedini problem kod novih auta je da ne mozes nocu upalis dugacka svjetla krsevima koji idu ususret a svjetla im udaraju nebu pod oblake jer to auto ne dozvoljava , sam obori svjetla i kad ne reagujes kad neko dolazi u susret nocu.
Ali ima prednost zato sto kad neki majmun od nazad nocu upali dugacka ne moze da te zaslepi jer auto sam zatamni retrovizor(e) da ti ne blesti.

Ja na Volvou imam automatska duga svetla da gasi kad neko ide u susret, ali ima i manuelni mpd da uvek mogu i ja da ih koristim kad god hocu isao mi neko u susret ili ne

A ovo da proizvodjaci ne dozvoljavaju na OEM softverima da mehanicari rade sve offline , za neke softvere znam da ne dozvoljavaju reprogramiranje "imobilajzera" iliti narodski receno reprogramiranje kljuceva automobila.

Jedno su adaptivna svetla a jedno automatsko dugo
"Adaptivna svjetla" pale kod smanjene vidljivosti svijetla , gase duga itd. odnosno elektronika auta kojoj je sensor ispred srednjeg retrovizora na sofersajbi. Pretpostavljam da bi to rjesio jedan komad tamnog selotejpa na sofersajbi preko njega :ROFLMAO:

Adaptivna svetla konstantno prate vozilo koje dolazi u susret i gase odredjeni deo svetla u faru i drze ga u senci, dok ostatak oko autu u susretu sija dugim svetlom.
Automatska duga svetla, pale i gasi dugo umesto da ti radiš na ručici

Moguce , ja sam ovaj auto kupio nekoliko godina star i znam da je prijasnji vlasnik doplatio preko 3500E za ta adaptivna svjetla video racun , vidim da kad skrecem on zakrece svjetla ali normalno samo u desnu stranu, i nocu rekao bih da dugacka 2x dalje osvjetljavaju od golfovih H7 halogenih.

Mene nervira i elektronska rucna kocnica.. Jbt moze da zatreba ne daj boze, oces klinac ukociti na dugme.. Nisam probao ali mislim da dugme nece ni reagovati u voznji..

Nazad
Vrh