AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Vidim malopre na ananasu Michelin Alpin 7 MI (195/65R15) za 8600 dinara po komadu, valjaju li čemu.

Zakon ali ne onaj o bezbednosti saobraćaja, propisuje da gume koje su starije od 2 god, po DOT oznaci, ne smeju da se prodaju kao nove.Samo kao stare zalihe ili outlet.

Za tehnički se još nisu setili, ali eto im ideje :D

Anketa :) Koju bi od ove dve gume izabrali? Dimenzija, proizvođač, šara, sve se gleda...

Vidim malopre na ananasu Michelin Alpin 7 MI (195/65R15) za 8600 dinara po komadu, valjaju li čemu.
Vozio sam dva kompleta Alpin 5 i sada vozim Alpin 6, i mogu reći da su zaista odlične gume. Sedmica je tu negde, ali nebih garantovao da je po nečemu bolja od 5 i 6.
Naročito je petica bila extra i za zimu i leti. Tiha, samo šušti..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Jel se razume neko u multimedije za auto? Treba da ubacim u Škodu Octaviu A7, što zbog kamere, što zbog navigacije. U osnovnoj opremi nema ništa od toga ni parking senzore plus auto dugačak i ima zatamnjena stakla nazad.

Šta kupiti i koliko para dati? Oko čega treba voditi računa. Koliko bi trebalo minimum da bude procesor, RAM da bi to radilo kako treba bez da koči?
Pretpostavljam da je QLED monitor poželjan i što veći to bolji? Kakvu kameru birati i da li postoji neka što ima brisač ili sl. pošto vidim da je to problem uglavnom na svim autima.

Da li su ove cene odavde korektne i da li vredi uzeti sa ovog sajta ili da tražim jeftinije? https://autoarm.rs/multimedija...koda-octavia-2013-10-inca-3848

Anketa :) Koju bi od ove dve gume izabrali? Dimenzija, proizvođač, šara, sve se gleda...

Ja bih izbegavao u širokom luku gume za sve vremenske uslove. Tigar letnje gume a i za zimu imaju prilično dobar rejting na zapadu Evrope ...

Mislis zimske.

Bolje gume za sve sezone iz srednje klase su dosta bolje od tih zimskih.
Misliš. To me pitanje večito muči. Nekako se uvek odlučim za Letnje zimske iz niže kategorije. :)
Ali više ne. Treba da menjam na Dačiji Duster. Koje uzeti? Najverovatnije će opet ići MS. Vidim ima gomila proizvođača. Koje uzeti i koliko para izdvojiti. a da to valja nečemu, da ne budu kao ove fabričke što su na njemu plastične ko đavo. Ne valjaju ni zimi ni leti.

Ima specijalizovanih časopisa koji redovno vrše testiranja guma pa valja malo pretražiti i videti šta je dobro a šta ne. Interesantan podatak je d ase redovno događa da jedan model gume pokazuje različite karakteristike zavisno od dimenzije.
Uz dužno poštovanje ali tek tako reći da je nešto dobro ili loše a bez navođenja egzaktnih podataka je, blago rečeno, neozbiljno i netačno.

Uz dužno poštovanje ne mogu da verujem da ću i za gume najebati ko za sve kad kupujem. :ROFLMAO:
Nedostaju mi stara dobra vremena kad bi otišao u radnju i rako "Dobar dan. Dobar dan. Treba mi ne znam televizor npr. Od dodatnih potpitanja prodavac bi te pitao da li želiš manji ili veći i možda izbor marke od 2-3 koje ima. U malo kasnijim vremenima i "da li želite kolor ako imate pare!".
I ti se lepo u roku pet minuta odlučiš koj TV hoćeš.
Sad kada sam kupovao monitor trebalo mi je 6 meseci da se odlučim plus ozbiljno istraživanje na temu kao da pišem seminarski rad. Plus na kraju nisam zadovoljan kupovinom. :ROFLMAO:

Mislim lepo je to što u ponudi imaš maltene sve što poželiš pa i gomilu stvari za koje pojma nemaš da postoje, ali pretera smo ga. Ušli smo u neko ultra-hiper potrošačko društvo koje nekako deluje da nije dobro za mozak.

Šta god da kupujem moram da utrošim skoro toliko vremena na biranje koliko mi je trebalo da zaradim te pare.
Dobro, možda sam malo preterao ali se informišeš, čitaš forume i kojekakva iskustva, pa još ako se desi da umeš da čitaš na stranim jezicima postaje baš veselo ...

Nazad
Vrh