AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Pa tako. Isključi se ranije.
Ima sprejeva, verovatno i kod nas. Koji se prskaju kod otvora za vazduh dok ventilacija radi.
U principu ubija bakterije i buđ.
Nisam tražio ima li.

Istina, oseća se ponekad kada ne isključim na vreme.. ali, ne smeta. Brzo prođe.
Kažu da što češće radi, to je i buđi manje.

Filter kabine menjam jednom godišnje, iako bi trebalo na svaki mali servis.

Screenshot-20250801-072042.png

На хјундаију у упутству пише замена на свака 3 месеца, 2 филтера у кабини.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Imao sam stalno u trgovini sprej za cisenje klime . Dolazi sa jedno metar dugim crijevom plasticnim koje se stavi na sprej,gurnes u otvor ventilacije , naprskas a posto je to pjena ,dok se ne pojavi. Onda Uzmes npr kartonsku kutiju ,zatvoris sve ostale ventilacije osim te i ukljucis max a kutiju postavis da prsti u nju.
To je bilo onako.
Medjutim kad su se prosle godine pojavili sprejevi za dezinfekciju klime to kupuju ljudi bas dosta . Rade motip,sonax,michelin,itd .Taj sprej ima dugme kad stisnes on prska sam dok se ne istrosi.
Ukljucis klimu ,ventilaciju i kruzenje vazduha ,stavis sprej na pod npr kod zadnjeg sica i zatvoris vrata. Dobra stvar

На хјундаију у упутству пише замена на свака 3 месеца, 2 филтера у кабини.

Hyundai onda verovatno nije postavio te filtere tamo gde se skida papuča gasa, i pri čemu je odraslom čoveku lakše da se provuče između taraba, nego filter zameniti. Kao Ford što je postavio, haha..

20250801-084738-2.jpg

Не, скине се касета испред сувозача и извуку се на горе. Један мањи један већи филтер.

Tako se i kod mene skida kaseta zbog zamene filtera kabine.To me jako nervira pa ih i ne menjam baš svaki put kada radim litl servis.

Мирости, да ниси омашио тему....
Понуђено ми је да купим компресор, купио би ако ми одговара цена. Плаћам реално. Али овакав не нађем на купујем продајем само веће моделе.

Nazad
Vrh