Nisam siguran, tj. siguran sam da nije tačan podatak da kod vučenog pumpa vuče 3kw (možda je to podatak za nošeni). Kod vučenog je naravno mnogo veću problem kardan nego vuča. Na tom kardanu imate pumpe koje su često i preko 100l protoka (doduše za 1000 i više litara), plus kardan ide dalje do reduktora, pa iz reduktora pokreće peraja pozadi, a na reduktoru imate dodatno ubrzanje peraja, tako da pojede svu snagu na 539. Moje iskustvo je da 450l nošeni ferguson dobro savlađuje, ima snage i u 1. brzoj, ali je problem težina pozadi. Moj 539 ima prednju vuču i teži je napred pa ide a na običnom mora neki teg. Kod vučenog za 539 maksimum je 600-700l (viđao sam da rade) i pumpa koja nije nekog većeg protoka, a pumpa inače većinu protoka troši na mešač, pa ako je pumpa malčice slabija ugušite na slavini mešač do pola. Sve preko te litraže, čak i da ferga povuče i pokrene po ravnom, džaba ako uzbrdo ide duplo sporije nego što je optimalno za prskanje. Ja sa 1500l vučenim ni sa YTO 504 ne mogu na velikim usponima da idem potrebnom brzinom, nego koristim jači traktor.