Konacno doslo na red prskanje novim Agronovim atomizerom. U pitanju je plavo prskanje kajsija i visnji nordoxom.
Evo iskustava.
Naglasavam da prvi put radim sa traktorskim atomizerom i potpuno sam sokiran da mi treba duplo vise tecnosti u odnosnu na ledjni motorni atomizer. Znaci i duplo vise hemije. Cak i kad sam dizne prebacio na minus, odnosno na protok 1,2. Vozio sam prvom brzom, pritisak 10 bara, oko 550 obrtaja kardana, vetar na 5. Navikao sam ledjnim atomizerom da prskam na 3. od 4 podeljka i tecnost curi niz grane a sa ovim to ni blizu nije slucaj. Da li je ipak dovoljno ne znam jer nemam iskustva u radu sa njim a ni sa drugim atomizerima. Na hektar kajsija otislo mi je 500l vode. Naglasavam da je 40 ari u 5. godini, 40 ari u 2. i 20 ari u 21. Do sada mi je bilo dovoljno oko 250-270l.
Potvrdjujem da na desnoj strani slabije baca smesu.
Koristio sam komande iz kabine i nije mi jasno kako bi radio bez toga. Na kraju svakog reda, kod zaokretanja, iskljucim prskanje, na krajevima parcele kod zadnjih redova, iskljucujem jednu stranu, i na taj nacin stedim rastvor. Koristio sam i uredjaj za samozahvatanje vode i i on je koristan ali manje nego prethodni.
Sve u svemu daleko je brze i lakse nego sa ledjnim atomizerom. Da li ce biti i bolje ili bar isto tek cu videti.