steva mrštanac
Član
Juce sam radio u kukuruzu medjurednu kultivaciju i takodje primetio da As ima dosta plavetnila u odnosu na komsiski zp, koji ima malo zucu boju lista.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
koliko ja znam na svakom dzaku koji je tretiran mora da stoji naznaka preparata kao sto ti stoji da je radjeno fungicidom i kojim fungicidom. tako treba da stoji i napr Cruser 350 ili ponco pa koncetracija verovatno ako nepise nije ni radjeno.Kod mene je AS72 vidno slabiji od dva Pionira i ZP677. A sve sejano istog dana. Jedino je AS na njivi gde je prošle godine bilo žito, nije ugareno već totalisano. Ne znam o čemu se radi, pretpostavljam da je do žičara. Seme je fabrički bilo tretirano isekticidom Cosmos (tako su najavili na zimskom predavanju ali na etiketi nije bilo naznačeno koji je insekticid upotrebljen). Ispada da je bolje uraditi Furadanom u kućnoj radinosti nego uzeti fabrički tretirano seme.
Dukej u te redove dodaj malo više prihrane jer to je normalno u gušćoj sjetvi.Kod mene je prilikom setve AS72 kukuruza dupliran jedan red na nekih 70-tak metara (majstor koji je sejao se bio umorio i nije izašao da isključi bateriju). Sejan na 23.5cm ali se ovde tako potrefilo da je raspored takav da su po dve biljke blizu jedne drugoj (do 5 cm). Na drugoj njivi je ista priča ali sa Pionirom F02 (sejan na 20cm), samo se tu pogodilo da su duplirana zrna tačno u sredini redovno posejenih. Oba sam ostavio (tj. nisam išao da proredim) kao ogled da vidim da li će uopšte biti klipa na tim biljkama. Na jesen javljam kakav je rezultat.
To ti je zamena za furadan,ja sam se bas raspitao,ne treba furadan,odmah u sejalicu,ja sam isto kupio tako,i mogu ti reci da pipa ga uopste nije dirala,dok druge hibride sto sam uzeo i tretirani furadanom svi su bili naceti,neki i malo vise!