Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zavisi na koji razmak ga bodes i koja je krupnoca arpadzika ali oko 40-ak kilograma ti treba!@savato ili neko drugi
Koliko mi je potrebno kg arpadzika za nekih 5 ari?
Sve u mlad,a u maju setva secerca na tom istom zemljistu ukoliko izbusim bunar,ako ne neki rani FAO 300-400 i bude super kao i prethodnih godina!Savato jer planiras od ovoga prodaju kao mlad luk ili da sacekas glavice?Pozdrav
Parcela je oko 25 ari i upotrebljeno je 240 kg arpadzika,mozda 3-4 kg manje od te kolicine!Nije zalivano uopste,radi se "suvo povrtarstvo"...On nakupi dosta jesenje i zimske vlage,tako da sredinom aprila vec pristize za cupanje!Prskanje izbacujem iz upotrebe,znaci gotovo organski se proizvodi,osim upotrebe vestackog djubriva na prolece!Zastita od lukove muve mozda u martu zavisi od temperature,ukoliko spoji 10-ak dana oko 17-18 stepeni prskam,ako ne ide bez prskanja!kolika je parcela i koliko je arpadzika upotrebljeno
Prve godine jesam,prosle nisam,a ove nisam ni ostavio puteve za prskanje.Uglavnom prskaju mada sam ja protiv posto ona se aktivira pocetkom maja a tad je vec on napolju...u mladom luku nema potrebe suzbijati lukovu muvu
pa kad si ga posejao?ili,kad je nikao?koja ti je povrsina?Mnogo lepo izgleda lukac na tvojoj parceli Savato. Ja sam sejao iz semena i jos je jako mali, mada ima po tri cetri zilice korena i pusta drugi listic. Valjda ce prezimiti.
pa kad si ga posejao?ili,kad je nikao?koja ti je povrsina?