Arpadžik i luk

Na upustvu pise nakon sadjenja ,a pre nicanja prskati,a lik u polj. apoteci mi rekao 7 dana pre sadnje poprskati. Sad sta da radim?

mislim da je stomp zakon (ako sejes iz semena)

- - - - - - - - - -

Na upustvu pise nakon sadjenja ,a pre nicanja prskati,a lik u polj. apoteci mi rekao 7 dana pre sadnje poprskati. Sad sta da radim?[/QUOTE
]
Posle setve a pre nicanja useva i korova

- - - - - - - - - -

Na upustvu pise nakon sadjenja ,a pre nicanja prskati,a lik u polj. apoteci mi rekao 7 dana pre sadnje poprskati. Sad sta da radim?
posle sadnje ili setve (najbolje odmah), a pre nicanja

Stomp ili zanat su najbolji za dubinsko prskanje a radi se odmah po setvi i pred kisu najbolje.Ja sam danas upravo posejao barut srebrenjaka i pred samu kisu poprskao. Ima kultura koje se prscu stompom pre sadjenja kao sto radim karfiol i poprscem pred rasadjivanje pa rasadjujem i zalijem odmah. Ako nema kise dzaba prskati jer ce sredstvo dobrim delom ispariti .

Samo da pitam, bas sam u cetvrtak zasadio arpadzik u basti i prskao Stompom, ali je nakon pola sata krenula lagana kisa i kroz 2 sata bas krenula jaka kisa koja je padala ceo petak (naredni dan). Da li ce jos imati dejstvo zbog velike kise ili sam ga djabe bacio?

trebalo bi a ima,jel ja kad na njivi oprskam stompom posle 3-5 sati odma zalijem i uvek ima dejstvo...

Gledam nesto neku emisiju o poljoprivredi i covek pokazuje seme luka hektarsku dozu. Kaze 860e za hektar kosta seme?:sta: Mislio sam se lacati ove proizvodnje, ali ako je samo seme toliko presekao sam se.

Na institutu u Novom sad 1kg je uvek bio oko 100eur. Ranije smo kupovali u limenkama srebrenjak ali se ispostavilo da vise hoce ovaj skopski jer vecu belinu ima.Sad neznam tacno ali pre 3 godine sam kupovao ovde u selu i bio je oko 8000 din a sad mozda i manje jer sve manje ga domacinstava radi

Kiraj jel sejes svoje seme ili kupovno? koliko seme se seje na 1kj? i koja mu je cena? :ppozdrav:

Kiraj jel sejes svoje seme ili kupovno? koliko seme se seje na 1kj? i koja mu je cena? :ppozdrav:
Dok smo radili proizvodnju arpadžika, koristili smo sopstveno seme.U zavisnosti od klijavosti sejali smo 50-60 kg semena po jutru.Cena semena je od 5-8 e /kg.
Od prošle godine radimo proizvodnju semena za poznatog kupca .Za proizvodnju izvodnnica koristimo seme koje dobijemo od organizatora proizvodnje.
Od herbicida Stomp ,pre nicanja.
Posle nicanja luka ,koristimo Goal za šrokolisne korove a za uskolisne Pantera ,Fuzilejd,Galant...

Kiraj zar to nije velika kolicina semena za 1 jutro povrsine.Meni su sejali sa 1kg otprilike 8 ari. Sejano sejalicom za psenicu samo su ploce za detelinu i sitnija semena

Pričamo o proizvodnji arpadžika.Sa 7 kg po kj možda luk iz semena.

Nazad
Vrh