Arpadžik i luk

Nesto sto sam video po apotekama je oko 150-180 din ali nisam obracao paznju koja sorta. kod nas je dosta povoljnije ali pretezno srebrenjak sejemo a on je od 60-100 din kg

- - - - - - - - - -

Pre neki dan sam mojeg prehranio sa SAN-om ,da ga malo poteram

Pozdrav,da li je jos neko imao slican problem,danas kad sam otisao da obidjem srebrenac posle tri dana vidim da je 15-ak % luka izbledelo i klonulo kao da je isprskan herbicidom.Ne znam da li je moguce zbog ovih vetrova ili hladnog vremena,inace luk je vec pristigao za vezivanje,ne znam da li ce to jos da se siri,ne bi da ga prskam (ionako ne znam protiv cega).Inace na istoj parceli se nalazi i crni i beli luk koji uopste nisu osteceni.

Neznam kako se to zove dal siva trulez ili kako vec ali ovakvim losim vremenom je sve moguce. Cime sad da isprsces licno neznam posto mislim da je kasno vec za to.Cisto imaju sive fleke po listu ako sam te razumeo. To je trebalo ranije prskati ali i kako kad temperature nedozvoljavaju. Meni je dosta arpadjika kupljenog istrulelo tako da ni 50% ga nema kolicinski. Jutros opet mraz da se sve belelo i dovraga vise i vreme.Samo krene i oporavi se mraz ga zezne, i tesko ide u visinu nego samo deblja i lomi se od mraza i vetra jakog

- - - - - - - - - -

Evo je prva partija luka samo sto su navalili kupci a jos nije za cupanje po meni. 20 din po vezici 5kom
picture-198.jpg
[/IMG]

nisam te koristio a kod nas se Fastak najbolje pokazao po tom pitanju. Probao sam i neke druge preparate ali fastak je bog po meni jer kod nas je velika kolicina luka po parcelama i dosta je lukove muve

Neznam za to i mislim da nije zemljisni insekticid. Fobos je i zamljisni i mogu se prskati i biljke jer upravo sam ga nabavio za jedan deo parcele da poprscem pa ponovo zafrezujem.Toliko znam sto koristim

vica022, kako se pokazao Fobos uopšte? Meni komercijalista iz Galenike njega preporučuje za žičara da istretiram pre setve 1,5 l/ha pa da pređem setvospremačem. Kakva je efikasnost? Ili je bacanje para? Kod nas je litra oko 4500 dinara.

Ja sam ga upravo uzeo zbog zicara ali tek sad treba da tretiram.Meni je to zastitar isto preporucio za zicara i tretira on svoje njive time i kaze da vise nije imao problema. Dosad sam bacao granule u jednom delu parcele ali je iskreno skupo tako da sam se odlucio za soluciju sa Fobosom ove godine na nekih 30 ari za bastu gde mi pravi probleme. Prskao sam prosle godine povrce i dosta dobro se pokazao ali sad cu prvi put videti rezultate u zemljisnim stetocinama

Nazad
Vrh