Arpadžik i luk

Moras ici 2-3 puta jos u razmaku od 5 dana.Delotvoran je ali mora da se ide malo cesce sa prskanjem.Mozda da si redovno prskao ne bi bilo ovoliko stete jer prema tvojim recima, radio si kada je imao tri pera,a to je sigurno pre mesec dana.Videces kada se luk oporavi, a mozes i da povremeno pregledas biljku, kada ne bude vise crva, mozes da prestanes sa zastitom.

Za 5 dana trebam da isprskam 3 puta ili na svakih 5 dana da isprskam tih tri prskanja,sto ospada za 15 dana ukupno?Sutra idem da kupim dimetogal i krecem sa prskanjem,i koliko pdprilike da stavim deterdzenta na 10l vode?

Za 5 dana trebam da isprskam 3 puta ili na svakih 5 dana da isprskam tih tri prskanja,sto ospada za 15 dana ukupno?Sutra idem da kupim dimetogal i krecem sa prskanjem,i koliko pdprilike da stavim deterdzenta na 10l vode?

Treba da radis prskanje na svakih 5-6 dana,ili za 15 dana 3 puta.Detergenta stavi odokativno 20-40 ml. dodaj ga na kraju i izmuckaj potom, videces da se napravila pena i to je to.

Treba da radis prskanje na svakih 5-6 dana,ili za 15 dana 3 puta.Detergenta stavi odokativno 20-40 ml. dodaj ga na kraju i izmuckaj potom, videces da se napravila pena i to je to.

Isprskao sam sa dimetogalom juce,i stavio deterdzenta 15ml na 5 l vode,kad bi trebao da se vidi efekat prskanja ako ga i bude bilo jer je crv vec sisao u glavicu i zute je boje,ima ga u svakom luku,strasno

Isprskao sam sa dimetogalom juce,i stavio deterdzenta 15ml na 5 l vode,kad bi trebao da se vidi efekat prskanja ako ga i bude bilo jer je crv vec sisao u glavicu i zute je boje,ima ga u svakom luku,strasno

pa ako ti je već crv žute boje onda ništa ti nevredi da prskaš,on se već najeo luka pa čeka sledeću godinu,
nije li tako stručnjaci?

- - - - - - - - - -

dscn0258.jpg

dscn0259.jpg

- - - - - - - - - -

ovako izgleda moj crni luk

Sta da radim,veliki procenat crnog luka mi je otisao u bikove,a crveni skoro svaki.Da li vredi da se zakidaju bikovi?I da li znate radi cega je ove godine takva situacija posto sam cuo da se u okolini Zrenajnina dosta njih zali.

Da li je to iz semena luk ili iz arpadzika? Verovatno je blaga zima doprenela tome, biljke su prosle jarovizaciju i to je to. Da li je ozimi ili prolecni luk?

U prolece sejan luk iz arpadzika koji je namenjen za glavice,nikad nisam imao ovoliki procenat luka koji je otisao u seme.Crveni luk je kupljen u prodavnici i 95 % je otislo u seme a crni luk oko 50 % pa se pitam da li vredi da zakidam bikove,da li bi se stvorila kolika-tolika glavica?

Nikola druže čim padne kiša,voda će se pokupiti u onoj rupi od cvetnog stabla i počeće da trune po mom iskustvu:ppozdrav:

Nazad
Vrh