Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je kod nas neka normalna cena. E, sad, opet uz duzno postovanje, ja kad procitam na forumu da ispod Save i Dunava zemlja ide od 0 do 50 eura po hektaru, a niko je nece, isto pomislim da ti ljudi nisu normalniS duznim postovanjem ti nisi normalan sto se tice zakupa![]()
Kako malo kukuruz 600x27 je 16200 a pšenica 600x26,5 to je 15900 što mi dođe 32100 odnosno 287e/kj.
citajuci vase postove o placanje zakupa,poceo sam i ja kod mene da podizem cenu zakupa, pa ostali konkurenti oce da mi buse gume,izgleda da je prelazna bolest,samo vi mnogo terate,ja do 200e ha i cao
Nikoga.
Na tom terenu ko plaća 200 eura ima veliku verovatnoću sebe da zajebe razlog loš kvalitet zemljišta.
Izvini a odakle ti znas kakav je kvalitet zemljista kod mene,da nisi mozda vidovit?![]()
A izvini što si ti ironičan toliko ?Izvini a odakle ti znas kakav je kvalitet zemljista kod mene,da nisi mozda vidovit?![]()
Koleginice molim Vas povedite malo racuna o pisanju. Ima dosta starijih clanova, pa nije na odmet malo kulture.ja kada bi placala 200 po ha pevala bi i udara se nogama u **greška od srece
A izvini što si ti ironičan toliko ?
Ne nisam vidovit.Nisam imao namer da ništa loše da kažem.
Jednostavno se već godina poteže po forumu priča kako je kod vas na jugu lošija zzemlja od naše na severu (iako je moj atar loša zemlja).
Jedno vreme kukate kako povrtari plaćaju abnormalne cene a jednom kako je lošijeg kvaliteta i ne vredi puno pa su shodno tome i cene takve.
Recimo primer
oldajmer je nave u temi neku kalkulaciju i pinos od 10t po ha zrna.
Ja sam naveo isto kalkulaciju sa otprilike istim troškovima repromaterijala ali prinos 8 tona.
A u Srbiji sa takvo agrotehnikom bi recimo prosek bio 6-7 tona. E to sam hteo da kažem.
A po čitanju foruma zaključujem da vam je sve osim nafte skuplje nego kod nas.
Koleginice molim Vas povedite malo racuna o pisanju. Ima dosta starijih clanova, pa nije na odmet malo kulture.![]()
I koliko pici?2-3-5 ha godisnje.I kako uzore.Kad bi on dnevno trebao 5 ha da uradi pitao bi ga da li treba jak traktor ili ne.I da,nista manje goriva taj 539 ne potrosi od traktora od 160ks da uzoru istu povrsinu.Ima kvalitetne i rodne zemlje i na jugu.A ja sam jos steko utisak i da je mnogo laksa za obradu.Nikome ne treba traktor od 160ks da vuce 3 brazde i rasipa naftu.Sedne covek na 539 i 2x10 i pici.
Ocigledno da pogresno zakljucujes.
Grešiš mislim da zaključak nisam pogrešan doneo!
http://poljoinfo.com/showthread.php?539-Cene-veštačkog-djubriva-u-vašem-kraju/page88
Evo ti link pa se pronađi se strana 88 post 1753 i još po koji.
Pa vidi da li ja pogrešno zaključujem ili neko ne govori istinu.
Zemlje ima svuda i bolje i lošije kada pravimo ove podele valjda smo svesni da se priča generalno o regionu a ne o tvom selu i tvojim parcelama.![]()