Arenda- pravila, obicaji....

Имали ли веће радости за Сељака од повољног кредита🤣Не желим да ме неко по грешно схвати...Некад вадили крв и срж да добијеш кредит,сад ништа само дођи.Кад буде озбиљних камата за кредите знаћемо да смо на зеленој грани ...коју сад сечемо испод дупета за мало ћара.

Poslednja izmena:
Имали ли веће радости за Сељака од повољног кредитаНе желим да ме неко по грешно схвати...Некад вадили крв и срж да добијеш кредит,сад ништа само дођи.Кад буде озбиљних камата за кредите знаћемо да смо на зеленој грани ...коју сад сечемо испод дупета за мало ћара.
Nije više ni to tako lako. Kažu mi iz banke da smo (ratari)svrstani u rizičnu grupu za kredite u zadnje 2 godine obzirom kako nam lepo ide u poljoprivredi.

Kolege,mozda nije tema za to ,ali ipak da pitam.Ima li ko iz Stejanovaca i Bosuta na forumu i zna li koliko se krece zakup po kj od fizickog lica?

Ovde kod nas se masovno smanjuje cena arende, cena je od 200 do 250 evra po kj i sve subvencije nama sto radimo. Svi prihvataju koje sam do sad pitao sto im radim zemlju...

Pa ne znam neko da bi sad dao lanac zemlje za 10 hilj dinara, ne kazem da nas to ne ceka sl godine, ali sad jos ne ide tako...
Vrlo brzo je niko neće hteti ni džabe.
Šta misliš dokle može ovako, sa ovim prinosima i ovakvim cenama?
Još se šuška dogodine smanjene subvencije.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

To kad se vratis na prve strane foruma procitaces da je dogodine niko nece ni dzabe hteti i tako 20 godina.
Ček samo da useru motku sa subvencijama, pa ćemo pričati.
A šuška se već za dogodine......
@emigrant i gde si ti kad platiš 350e arendu sa rodom od 800 kg suncokreta, 1500 kg kukuruza ili 2500kg žita po kj sa trenutnim cenama?
A još i subvencije daš "gazdi"....
(Ne mislim konkretno na tebe, već na generalno stanje u poljoprivredi ovih godina)
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Kod mene se za sada ne plaća ništa, do prošle godine je bilo samo za neku sitnu uslugu. Ratarstvo više ne radim i sve njive sam dao na obradu besplatno, ali sam birao da dam ljudima koji su odgovorni, jer ima svakakvih, unište njive, ostave rupe, ne oru par metara do međe...
Ne radim više ništa osim onoga što mi je u kućnom placu, ove godine sam više zaradio nego da sam radio.
Od sledeće godine dajem za subvenciju, bez druge naknade. Sve više ljudi potpuno odustaje od ratarskih kultura, najviše zbog suše koja je više pravilo, a ne izuzetak, a i zbog profita koji na našoj zemlji i u najboljim godinama teško da može pokriti ono što ovde niko ne računa - amortizaciju mašina i rad.

Nazad
Vrh