Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Gde je moguce dobiti informaciju o mikroklimi< i koji zasad je najbolje podici u okolini Loznice.Vocnjak je u pitanju inace kruske nisu lose u nasem kraju.
Glinovita ili ilovasa ? Teško je opisati zemlju riječima jer postoje stotine tipova , neka osnova je da se imenuju po odnosu pijesak-glina-ilovača . Uglavnom ph nije vezan za fizički sastav , ponekad jeste ali nemože se pomoću toga zaključiti bez analize . Bolja je metoda da se zna ph , a nećeš da radiš analizu prema tome kakav je ph kod drugih ljudi u tom kraju jer je obično ujednačen a drugi način je da se pretpostavi po dominantnim korovima i rastinjem.
Боровницу немој никако. Нема хумуса довољно ни за вишњу.Stigla analiza i glasi pH 4,35, Humus 0,95, P2O5 0,43, K2O 13,21. S obzirom da mi je dugogodisnja zelja vocnjak sa kajsijama i lesnicima a kazu da je ovo bolje za borovnicu, sljivu i visnju, mogu li dobiti misljenje koje ce me opredeliti isplatili se uopste ulagati u popravku zemlje (50t stajnjaka po ha) i 400 kg NPK 12-52-0 kako bi se hemijski popravila. Zelja je da na njivi (izmedju Avale i Kosmaja, Parcani kod Ralje, 400mnv) krenem od jeseni u akciju a tek sada ne znam ni sta, ni kako, ni da li, ni u kom pravcu. Unapred hvala, a cini mi se da su problemi krenuli a da nisam ni poceo. Pozdrav