Analiza zemljišta

Bas skup izlazak...da je tip 100, 200e pa i da se razmisli...ovo je bas papreno, pa cime dolaze, dirizablom?

Postoji da sam mozes uzeti uzorke ali ne znam da li oni to prihvataju. Nisam ni pitao. Msl da ne bi oni onda ni radili analizu.
Ali stvarno su ga preterali sa cenom izlaska. I jos naplacuju po ha. Idu sa nekim dzipom koji ima pozadi nakacenu onu masinu sa sondom. Sve hidraulika. Jeste i to sigurno skupo i treba da se vrati ulozeno. Onda njihova navigacija koja prati gde se izvrsilo zabadanje. Moguce da prave vise ubadanje kako bi se mapirala parcela. I rade predpostavljam malo jacu analizu sa svim makro i mikro elementima. Za N-min je svakako samo N za analizu a ostalo ne. Ja sa svojom rucnom sondom (profi) tesko izvadim uzorak do 60 cm a verovatno bih jos teze islo do 90 cm. Sve u svemu jeste ovo preko njih lakse mnogo ali je preskupooooo.

Livona radi analize u Cortevinoj Laboratoriji. Ako želite da vam se urade analize, a da ih sami uzmete, kontaktirajte predstavnike Corteve na vašem terenu.

Pozdrav

Dragan
b92b7e20b30e7044c7fac3e19a222072.jpg

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Meni je Corteva odradila analize, to je drugi nivo analize zemljista. Svetlosnu godinu ispred PSS analize!

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Deo svojih parcela smo odradili sa KITEH a ostatak planiramo ove godine. Na madjarskom je pa sam neke stvari preveo a mislim da se ostatak moze razumeti. Koga interesuje a ne razume nesto neka me slobodno kontaktira.

Kod vrednosti zarez treba pomeriti za jedno mesto ulevo da bi vrednosti bile u formatu u kakvom su kod domacih analiza.

Pogledaju parcelu preko satelita za 5-6 godina unazad i vide po bojama kakvi su bili prinosi i na osnovu toga formiraju zone. Dolaze vozilom i iz svake zone vade uzorke koji se nose u Madjarsku i tamo rade analizu.

Ova parcela mi je od losijih i namerno sam ovu stavio.

hDFzWwR.jpeg

PREPORUKA DJUBRIVA:

Lax1Kew.png

OVAKO IZGLEDA JEDNA DOBRA PARCELA:

nNdVtGp.png

N treba 140 kg/ha, Fosfora 23 kg/ha a K ne treba

Poslednja izmena:
U septembru sam odneo 3 uzorka za analizu zemljista u Institut Tamis, jos nisam dobio rezultate. Kad god nazovem kazu bice... Da li je jos neko nosio skoro kod njih uzorke?

Deo svojih parcela smo odradili sa KITEH a ostatak planiramo ove godine. Na madjarskom je pa sam neke stvari preveo a mislim da se ostatak moze razumeti. Koga interesuje a ne razume nesto neka me slobodno kontaktira.

Kod vrednosti zarez treba pomeriti za jedno mesto ulevo da bi vrednosti bile u formatu u kakvom su kod domacih analiza.

Pogledaju parcelu preko satelita za 5-6 godina unazad i vide po bojama kakvi su bili prinosi i na osnovu toga formiraju zone. Dolaze vozilom i iz svake zone vade uzorke koji se nose u Madjarsku i tamo rade analizu.

Ova parcela mi je od losijih i namerno sam ovu stavio.

hDFzWwR.jpeg

PREPORUKA DJUBRIVA:

Lax1Kew.png

OVAKO IZGLEDA JEDNA DOBRA PARCELA:

nNdVtGp.png

N treba 140 kg/ha, Fosfora 23 kg/ha a K ne treba
Kojim metodama rade analize, da li piše na izveštaju?

Uradićemo ti mi analize ali malo drugačije, jer satelit može, a i ne mora biti tačan (ako već želiš varijabilu) Ali moraš da kupiš Pionir (to se dogovorimo koji tačno za glinovito zemljište Banata) umesto onog što je najbolji ikad :)

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Nazad
Vrh