Alati i radionice

Јбг некада за уљане боје, ауторепаратуре је тако требало да компресор има стални притисак бар 7 бара. За ове нове боје стварно не знам никада их ни видео ни користио.😶‍🌫️
Nije do farbe, drugi tip pištolja.

Sa 7bara vise ce farbe da bude na tebi i oko tebe nego na onome sto farbas, a i voleo bi da vidim pistolj koji ima radni pritisak 7bara :)

Imam kompresor 200l, pistolj je dno klase PHS 155,kompresor na izlazu daje stvarnih 350l/min, a pistolj trosi 290l/min i to radi bez greske za hobi farbanje.Radni pritisak pistolja je 2.5 bara.200l na 8bara ima 1600l vazduha, ako znas da pistolj trosi 250l/min racunica je jasna

Za farbanje je najbitniji stvarni protok na izlazu da pistolj ne bude "gladan".
Pa nije tvoj pištolj baš samo dno. Možda dno u toj liniji ali je sigurno mnogo bolji od kineza za 2000 din.
Plus taj tvoj nije HVLP već MP (medium pressure) tako da mu ne treba toliki protok ko kod ovih kineskih HVLP. Oni su stvarno gladni vazduha i ako se koristi duže crvo mislim da unutrašnji prečnik mora da bude 1/2 cola. Još ako je veća dizna, strašno.

U pravu si kad kažeš da problem pravi nedovoljan protok, ali ga u glavnom uzrokuje tanko crvo, a ne kompresor. Zato se neko i žalio da ne može da radi sa lepezom već samo usmereno. Lepeza troši dodatno vazduh pa zato bez nje kao radi, ali muči se čim mora toliki pritisak da mu stavi da bi uopšte radio.

Kompresor je dovoljan od 50 l sa protokom od oko 300 l/min e sad dali će Kinez da napiše pravi podatak? Teško. Zato bolje gledati snagu motora i veličinu klipa. Onaj womaxov što sam linkovao gore sa 2 klipa i 2,2 kW bi trebao da ima blizu tih 300l.
Za one tihe nisam siguran koliko pumpaju pošto je tehnologija drugačija.

Odvojio 2 sata za vašar što je premalo ali sam ipak ugledao ove dve burgije za 1500 din 18 i 20mm.
e2c79ec61ce354b230dd2216ca2f09db.jpg

Nazad
Vrh