Alati i radionice

Mene ceka kupovina vrhova
Ja konkretno nisam kupio vrhove u Kini već ovde:

Ali koliko sam se raspitao, nisu bas najbolji kvalitet te iz Kine
Da dobro ste čuli da ne uzimate Kineske vrhove.

Poslednja izmena:
Ja kupio slicnu prosle godine ,vilager.
Nisam dotad radio sa sds burgijama .Prvi utisci jako losi. Slabo ide u beton . Probam drugu burgiju . Isto.
Reko ,bacene pare . Tek kasnije skontam da nisam gurnuo burgiju do kraja . Ide ko u sir,prezadovoljan . Ja ko onaj bosanac sto nije ukljucio hiltovku :haha:
Dešava se. Isto ima i do tehnike. Često bole radi ako ih ne pritiskaš.

Imam 2 optrel maske,obe zatamne kad gledam ka suncu,nzm jel to dobro ili lose ...Ali znam da koriste obicne 2032 baterije ,po uputstvu,inace ih nikad nisam menjao,jedna maska ima bese oko 5 god.
Svaka treba da zatamni kad pogledaš u sunce, a nebo vedro.

Naručio ovo od braće. Svakako ne preporučujem za bilo kakvo varenje duže od minut-dva. Ali za nešto na brzinu može da posluži. Pogotovo za majstore koji su naučili da takve stvari rade bez maske.

Ja kinezima ništa ne verujem za bakar pa sam vrhove nešto improvizovao od meni raspoloživih starih materijala.

Ja kupio ovu, opet kinesku. Možda ne bi bilo loše da nabavim ili imrovizujem poneki bakarni vrh pošto sam uz nju dobio samo jedan. Ko zna od kog materijala. Mada ne znam kako bih ga napravio pošto je oblik što ulazi u samu lemilicu nešto komleksniji. Pritom nije sve metal. Ima i neke prstene ne znam čemu služe.

Inače ovako, s obzirom na veličinu i cenu sasvim fino radi za sitnije stvari.

Naručio ovo od braće. Svakako ne preporučujem za bilo kakvo varenje duže od minut-dva. Ali za nešto na brzinu može da posluži. Pogotovo za majstore koji su naučili da takve stvari rade bez maske.

Ja kupio ovu, opet kinesku. Možda ne bi bilo loše da nabavim ili imrovizujem poneki bakarni vrh pošto sam uz nju dobio samo jedan. Ko zna od kog materijala. Mada ne znam kako bih ga napravio pošto je oblik što ulazi u samu lemilicu nešto komleksniji. Pritom nije sve metal. Ima i neke prstene ne znam čemu služe.

Kakav bakreni vrh ;) , taj vrh ti je i grijac i ako ima regulaciju temperature unutra je senzor , u taj "vrh" ide struja iz lemilice.

Tu ne možete da improvizujete ništa, sam vrh je ujedno i grejač (Samo da kupite zamenske).

P.S Možete da napravite grejač samo koliko je to vama isplativo (Kada su sami vrhovi jeftini).

Odgovarajući vrhovi

Poslednja izmena:

Znam da JBC lemilice imaju slicne vrhove

Od zimus mi stoji neupotrebljiva esab warrior maska. Klinci se igraju sa njom kad su u radionici. Nesto slabije varim u zadnje vreme pa mi nije bilo ni hitno nesto. Pre nekog vremena narucim kuciste i bateriju za nju i sve danas cu-sutra cu i veceras dok sam cekao veceru, pozabavim se. Raspakujem panel odsecem staru bateriju, produzim vodove i zalemim kuciste za bateriju. Malo sam isekao okvir da sve to upasujem i zalepim pistoljem ali eto proradila. Sad mogu i ja malo da se igram njome. Trosak, kuciste baterije 100din i baterija 270din.
Zuto je stara baterija

Nije nesto ekstra ali je stabilno i funkcionalno. Kasnije vidim da moze i da se izvuku zice napolje pa da se montira kuciste od gore
Istu takvu masku imam i stoji mi u radionici sa istim problemom. Kupio sam drugu masku a ta sad skuplja prasinu.

Ima tih naocala i solidnih i ergonomski udobnih . Imam jedne odlicmo rade i udobne su , ali imati na umu da bi ih trebalo koristi ,skoro nikad ,mozda samo ako treba samo zaheftati nesto da ne stezes , znaci samo jedan punkt od sekunde maks , i to jednom dvaput dnevno ,nista vise . Rade one ,neke ,kako treba ,ali gori lice.

Jbc ni ne smem da gledam. 😁
Ne treba mi toliko cesto da bi mi se isplatilo
Prve lemilice sa tim sistemom vrh/grijac je Metcal , kupio jednu polovnu na ebay prije 22 godina i to radila u industriji , proizvodna linija , znaci radila 24/7 godinama , radi i sada osim sto sam kupio novi vrh fiksno 400C , prije nekoliko godina , samo 38E :( . Prije zaboravio da je ugasim , radila skoro 2 mjeseca tako non stop,ovoj ne pada temperatura ako se ne koristi , u tu prostoriju ne ulazim, ne koristim cesto , evo isti vrh radi i dan danas , sada sam momentalno malo cesce koristio.

Metcal ti je mercedes za jbc ;)
Vaku imam , model iz 1994 godine , smart heat tehnologija radi u RF podrucju odnosno u megahercima , ovo jos do danas kinezi ne kopiraju:)

Samo zbog reference tip lemi novcic na aluminijumskom drzacu za rucicu.

Metcal je prvi izbacio taj sistem bez griaca(smartMetal) , odnosno nema zicu u grijacu , navodno i japanski hakko ima tu tehnologiju ali puno kasnije je razvio , legura metala u koju pustaju struju u MHz podrucju i ta legura se ponasa kao grijac.

Ne kazem da jbc nije dobra ali to je klasicna tehnologija sa grijacem odnosno zicom i ta tehnologija nema tu preciznost i brzinu kontrole temperature vrha lemilice.

Da ne bude da nisam rekao i metcal pravi klasicne sa grijacom kao i jbc ali puno su jeftinije.

Nazad
Vrh