Alati i radionice

Oni koferi aku alat sto vrte po fejsu kopija makite itd 130 e 4 baterije dal to vredi uzeti za po kuci
Na šta konkretno misliš. Može link. Mislim znam o čemu se radi i uglavnom se slažem sa ostalima. Bolje je dati malo više para i kupiti nešto sa garancijom i dosta boljim baterijama. Čak mislim da je bolje naručiti iz kine neki generički no-name koji bi trebalo da je jeftiniji nego taj na kome piše Makita, a u suštini su u potpunosti isti.
Znam da sam ja dobro prošao sa aku šrafcigerom koji sam platio 1300 din (BTW odličan je) dok je apsolutno isti na Ali preko 3000 . Jedina razlika nalepnica "MAKITA".

Nešto razmišljam... koliko košto to što hoćeš da kupiš i šta ima unutri? Daj link rekoh već :). Ako su motori bez četkica... ne znam, možda bi se isplatilo da se zamene ćelije u baterijama pa da to liči na nešto?

Oni koferi aku alat sto vrte po fejsu kopija makite itd 130 e 4 baterije dal to vredi uzeti za po kuci
Najobičnija kinezarija sa Alibabe.Tržak krš.To se naručuje direktno od Kineza koji ih sklapa u podrumu i ima čitavu paletu boja i nalepnica na raspolaganju pa biraj koju ćeš :D Tako radi i Villager ali on radi sa malo ozbiljnijim Kinezima.

Ti setovi na Alibabi često mogu da se kupe za 40-50$ a ko uzima veću količinu može da izgura i manju cenu.Problem da sam poručiš je što Kinez neće da šalje jedan komad nego često uslovi da uzmeš više komada.

A carina može lepo da ti se usere u život ako reši da ti proveri paket pa vidi da kupuješ više komada falsifikata Makite.

Kod nas to donose Bugari pa pijace, pa prodaju i na veliko.Negotin im je najbliža baza, možeš svašta da kupiš za male pare.Samo nemoj da se iznenadiš ako kupiš nešto bez četkica, a on varniči i crknu četkice

Ja imam i takav jeftini udarni . Bio na temu oko 20 ili 25e bez baterije. Ne sjecam se tacno . Baterije vec imam. Idu im uglavnom kopije makitine baterije za sve te jeftine. Reko aj da vidim. Upotrebljiv je , namjerno njega vatam. Lagan je . Drugi koji imam je villager. Snaga , pise 500nm ,naravno nije toliko , mozda jedno 200tinjak.
Glavni nedostatak sto nema prekidac sa kvacilom , da tako nazovem , tacnije , kad zavrces mozes da usporis , ali kad odvrces mozda malo ako bas lagano pustas , uglavnom vrti brzo u odvijanju . I nema stepene snage .

Trazim nesto da mogu brzo i lako da odvrćem matice na navojnim štanglma. ( Španeri remenja na kombajnu )
17mm i 19mm
Moze dugački nasadni ključ duzine 200mm ali ih kod nas nema

Mi to radimo sa tzv brzim kljucevima.

0db10ea62-4596-4922-9e94-3071ef78ec3b-640x0.png

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Kupi produženu gedoru (možeš i običnu) preseci je, između ubaci cev kroz koju prolazi fi 10 i fi 12mm, navari odsečene delove gedore na krajeve cevi i to je to.

Te brze imam, ali ide teško jer su naspanovani oprugom i nema mesta.

Imam kući neke cevaste kljuceve i moze se sigurno nesto nabudziti ali vidim da preko ima da se kupi pa reko da pitam jel video neko kod nas

Te brze imam, ali ide teško jer su naspanovani oprugom i nema mesta.

Imam kući neke cevaste kljuceve i moze se sigurno nesto nabudziti ali vidim da preko ima da se kupi pa reko da pitam jel video neko kod nas
Možda kombinacija taj cevasti + gedore račna. Nabuži se nešto da može 1/2 gedora da uđe u drugi kraj cevastog. Zavisno od toga da li je jednostrani ili dvostrani cevasti ključ.

Ako navoj nije oštećen i ako je cevasti kvalitetan onda može i tako, u suprotnom će se cevasti rascvetati. Ovo sa presecanjem gedore je provereno čvrsto.

Imam neki 19mm cevasti oko 150mm dugacak a na njega sa druge strane mogu tacno 19mm da nabodem, biće nešto
Posle to na udarni pištolj i gas

Nazad
Vrh