Alati i radionice

Jel zna neko gde se mogu naći cilindri za brave, više komada a da ih otvara isti ključ?
Ili da li bravar može ako mu odneseš cilindra da ti napravi ključ?

Има по продавницама сет од три или пет цилиндара које отвара исти кључ.
А мало скупља варијанта је са мастер кључем. Тад сваки цилиндар има различите кључеве, али имаш мастер кључ који отвара сваки, зависно како желиш остварити контролу приступа.

Jel zna neko gde se mogu naći cilindri za brave, više komada a da ih otvara isti ključ?
Ili da li bravar može ako mu odneseš cilindra da ti napravi ključ?

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Ja sam pravio ključ spram brave kutije sa el. brojilom i osiguračem na ulici... 😂
Nije baš zabavan i jednostavan "sport" ...
Ne znam što je to skupo. Aj trebalo bi da bude skuplje od kopiranja ključa ali ne mnogo barem za ove klasične cilindre. Samo mu treba nešto da izmapira cilindar. U suštini možeš i sam da otvoriš pa da preslažeš pinovi kako hoćeš ali ima zezancije dosta.

Ne znam što je to skupo. Aj trebalo bi da bude skuplje od kopiranja ključa ali ne mnogo barem za ove klasične cilindre. Samo mu treba nešto da izmapira cilindar. U suštini možeš i sam da otvoriš pa da preslažeš pinovi kako hoćeš ali ima zezancije dosta.
Jedva mi ključar prodao prazan, nenarezan ključ kakav mi treba... 😂
Pa šta će ti, pa šta će ti... 😶
Naplatio kao da ga je narezao, pa još na to... 😝
Ali, vredelo je...
Sada imam svoj ključ, gospodski otključam i uslikam stanje brojila za prijavu...
Pošto je to nemoguće jer je plastika matirala potpuno, i ništa se ne vidi kroz "prozorče"...
Ili, isključim struju na automatskom osiguraču, radi promene glavnog voda do kuće... 😃

Zvanicno se ne sme, tome bi samo elektro distribucija smela da ima pristup. Ali bi takodji i jos mnogo drugih stvari trebalo da radi elektro distribucija koje ne radi, pa onda sta drugo da radiš nego nešto i sam

Nazad
Vrh