dusanboss
Član
Čudno. Jel si probao posle sa starim kablom? Ne znam kako bi samo zamena kabla mogla da napravi to na 2 aparata. Jel su kontakti dobri?Imam dva aparata za varenje Gorenje. Jedan je 160/180 a drugi 135/145 ampera. Jačem sam zamenio + kabel i nakon potrošenih par elektroda počelo mu se dešavati da zuji kao kada zalepiš elektrodu. Takoreći kao da je spojio + i - a nije. Rastavljao sam ga proveravao, i nisam našao kvar. Skinuo sam novi + kabel i prebacio na onaj manji aparat. Međutim kod njega se dešava da ponekad izbaci glavni fid u toku varenja.
Pitanje 1): da li se neko sa foruma razume u njih da mi objasni šta da proverim-pogledam?
Pitanje 2): ako se odlučim na inverter šta mi preporučujete da uzmem? Godišnje spalim otprilike po 2 kutije 2.5mm i 3.25mm (valjda ne više).
Jel si proverio da ti neko nije uvalio ofarbani čelik umesto bakra?
Ja sam takođe menjao kablove i radi bolje od onda. Imaju ofarbani aluminijum, plus kratak i tanak.
Ako kupuješ. Uzmi inverter. Mnogo bolje radi od trafoa. Da ne pominjem da ima oko kg. Ja imam Villager već sedam godina, radi super. radio je i i malo ozbiljnije poslove.
Poslednja izmena: