Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa nije logičnijeNasao sam konacno,ovo mi trebalo.Zbunjuje me sto se koristi kvadratura poprecnog preseka umesto jednostavno precnik zice ...
Edit:Evo morao sam pitati mr robot-a zasto se koristi poprecnik presek na okrugloj zici.
Wires are sized using their cross-sectional area (in square millimeters, or mm²) instead of their diameter because the cross-sectional area directly determines the wire's key electrical properties, primarily its current-carrying capacity (ampacity) and electrical resistance
Za mene koji se razumem u struju kao sto se razumem u kvantu fiziku,samo cu reci ,whatever bro,whatever.I dalje mi jednostavnije i logicnije samo koristiti mm kao precnik i amin.
I mene zanima koliki presek kabla treba, duzina je 800m,struja bi bila za navodnjavanje kap po kap pozdravKoji presek kabla,bi trebalo biti za radionicu,bakarni ?,jer vidim ima i alu ....Inace trofazni,ukopavanje.Aparat za varenje trofazni,plazma,stubna busilica,mozda nekad neki strug,bude tu jos kojekakvih alata,treba mi i za spiralu za utovar zitarica,ili duvaljka ,bice tu svega i svacega.Nadam se da cu na prolece,eventualno preko leta uvesti trofaznu,pa me zanima kakav otprilike bi mi trebao kabel,cisto da vidim cenovno sta me ceka.I jel se taj kabel treba provuci kroz neku cev ,npr one pvc za vodu radi dodatne zastite ?.
Šta će ti bakarni? I ovako ti je do kuće sve uglavnom aluminijum. Ja imam samonoseći već 15-tak godina isto do radionice, nekih 50m. Ima onako solidan presek, mogu da pogledam ako te zanima koliko? Dobro ti hoćeš pod zemlju, ali sve jedno ja bih uzeo alu. Cena je drastična, a nema tu nekih velikih razlika u karakteristikama. 25% ampera više možeš da pustiš kroz bakar, a cena je 500% veća. Dakle za istu amperažu treba ti 25% deblji alu nego što bi bio bakarni. I nem potrebe preterivati sa debljinom. Ovo kod mene je overkill.Koji presek kabla,bi trebalo biti za radionicu,bakarni ?,jer vidim ima i alu ....Inace trofazni,ukopavanje.Aparat za varenje trofazni,plazma,stubna busilica,mozda nekad neki strug,bude tu jos kojekakvih alata,treba mi i za spiralu za utovar zitarica,ili duvaljka ,bice tu svega i svacega.Nadam se da cu na prolece,eventualno preko leta uvesti trofaznu,pa me zanima kakav otprilike bi mi trebao kabel,cisto da vidim cenovno sta me ceka.I jel se taj kabel treba provuci kroz neku cev ,npr one pvc za vodu radi dodatne zastite ?.